Minimalistička kuća sa asimetričnim krovom

Kada gledate iz daljine izgleda kao prosečna rustična koliba, ali kako se približavate moderna i sofisticirana kuća počinje da dolazi do izražaja. Celokupan projekat razvijen je i kompletiran od strane CLB Architects. Smeštena u Džeksounu u Americi, ova kuća ima pogled od gotovo 360 stepeni na pejzaž u okolini.

Kuća sa asimetričnim krovom
Spolja je projektovana moderno-industrijskim izgledom zahvaljujući Corten čeličnoj oblozi

Kuća ima asimetrični krov sa dvovodnim zabatom. Unutrašnjost kuće je jednostavna i moderna. Za projekciju rustično-industrijske vibracije, u enterijeru su korišćeni beton, staklo i čelik.

Kamin u kuci
U dnevnom delu nalazi se veliki betonski kamin koji stavlja akcenat na asimetrični oblik krova

Ulaz je definisan velikim okretnim vratima i otkriva toplu i privlačnu središnju dnevnu zonu koja se proteže na zaštićenom tremu.  U dnevnom delu nalazi se veliki betonski kamin koji stavlja akcenat na asimetrični oblik krova. Lagano drvo se koristilo u celoj kući kako bi se održala otvorena, prozračna, ali i prijatna estetika.

prolaz
Veliki otvorom propušta prirodnu svetlost u prelazno područje

Spavaće sobe nalaze se na oba kraja kuće i imaju pristup terasama. Tu je i garaža koja deluje kao zasebna struktura. Ova moderna kuća ima dva odvojena dela povezana istim krovom i lepim pejzažom okolo, a veliki otvor unosi prirodnu svetlost u ovo prelazno područje.

Kuhinja
Minimalistički dizajn u kuhinji
Veliki prozori
Kuća ima pogled od gotovo 360 stepeni na pejzaž u okolini
Spavaća soba
Spavaće sobe nalaze se na oba kraja kuće
Ulazna vrata
Masivna, a elegantna ulazna vrata u kuću

 

Prethodni tekstIdeje za uskršnju dekoraciju trpeze (FOTO)
Sledeći tekstJedna od najznačajnijih svetskih zgrada 2020. godine izabrala je ALUMIL