Alumil sistemi u izazovnim projektima – Kantina Culinaris

BINA studio projektovao je Kantinu „Culinaris“, multifunkcionalni i impresivni ugostiteljski objekat za potrebe zaposlenih u MIND parku u Kragujevcu.

Shodno činjenici da danas ljudi najviše vremena provode na svom poslu, prilikom projektovanja Kantine „Culinaris“ vodilo se računa da prostor bude kvalitetan i prijatan za boravak, kako kroz formu objekta, tako i kroz enterijer, naglašavaju iz BINA studija.

Kantina "Culinaris" projekat BINA Studio, Alumil sistemi
Kantina „Culinaris“ projekat BINA Studio, Alumil sistemi / foto: Relja Ivanić

Usklađenost sa topografsko morfološkom strukturom područja čini ovaj objekat svojevrsnim prostornim reperom.

Iz BINA studija ističu da Kantina „ Culinaris“ predstavlja tehnološki i konstruktivno vrlo zahtevan projekat i da su uz pomoć Alumil sistema uspeli da realizuju kompleksnu formu objekta u segmentu kombinacije vetrene fasade od aluminijumskih kompozitnih ploča i staklene površine, čime je realizovan kontrast između naglašenih punih, iskošenih formi i staklenih površina.

Objekat je nominovan za nagrade iz oblasti arhitekture i dizajna.

Ceo intervju možete pogledati u videu.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs

Prethodni tekstLiSEC otvara novi Inženjerski centar
Sledeći tekstSwisspacer slavi 25 godina!
Alumil S.A. predstavlja najveću privatnu kompaniju u jugoistočnoj Evropi za preradu aluminijuma u pogledu proizvodnje, distributivne mreže i širokog spektra aluminijumskih sistema. Jedan je od najvećih dobavljača brendiranih aluminijumskih sistema koji su u arhitektonskoj upotrebi širom Evrope.