Završeni 10. jubilarni Dani arhitekture u Sarajevu

Deseto jubilarno izdanje festivala Dani arhitekture je održano od 17. do 21. maja na različitim lokacijama u Sarajevu. Festival je otvoren u srijedu, 17. maja videomappingom fasade Zemaljskog muzeja, gdje je otvorena i izložba Kontinuirani enterijer. Izložba je predstavila dobre arhitektonske prakse, ideje, aktivnosti i sadržaje koji spajaju prostor između Švajcarske na sjeveru i Turske na jugu. Veliki broj prisutnih posjetilaca na otvorenju je pokazao da je festival značajan kako za stručnu tako i za širu publiku.

Dani Arhitekture održani su od 17. do 21. 05.2017. godine u Sarajevu

Dani Arhitekture održani su od 17. do 21. 05.2017. godine u Sarajevu

U sljedeća četiri dana održano je više radionica, predavanja i prezentacija, kojiI su sarajevskoj publici predstavili internacionalno priznate stručnjake (Dinko Peračić, Bernard Khoury i OFIS arhitekti), educirale arhitekte o novim tehnologijama i ostvarili platformu za networking stručnjaka koji se na različite načine bave arhitekturom i prostorom. Stručnjaci iz cijele Evrope, kvalitetne diskusije i veliki broj posjetilaca koji su aktivno učestvovali u stručnom dijelu programa su obilježili deseto izdanje festivala. Oni su pokazali da je festival Dani arhitekture kroz svojih deset izdanja postao katalizator u formiranju zajednice arhitekata koja će biti odgovorna za stvaranje društvenih promjena.

Izložba je predstavila dobre arhitektonske prakse, ideje, aktivnosti i sadržaje
Izložba je predstavila dobre arhitektonske prakse, ideje, aktivnosti i sadržaje

Jedan od  sponzora ove manifestacije bila je tvrtka „Feal“, čime je posvijedočila da je jedan od vodećih brendova na ovim prostorima koji ima suradnju sa arhitektama.

www.feal.ba

FEAL D.O.O ŠIROKI BRIJEG
Trnska cesta 146, Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
T. +387 39 704-269; 705-807; 705-636
F. +387 39 704-358
E. info@feal.ba
W. www.feal.ba

Prethodni tekstNajviši neboderi na svetu-sigurno znate ko prednjači? (Video)
Sledeći tekstSecuSignal® – Više od običnog otvaranja i zatvaranja