PVC vrata cene koje možete da očekujete

Kada smo kod troškova kod izbora PVC vrata cene se razlikuju od modela, dimenzija i od toga da li je u cenu ušla i ugradnja vrata. Iako pod stolarijom često mislimo na prozore, zapravo sastavni deo svake stolarije jesu i vrata. Kada je u pitanju PVC stolarija, PVC vrata su veoma bitan detalj koji u velikoj meri utiče na kvalitet i komfor svakodnevnog života.

Bez obzira da li su u pitanju balkonska ili ulazna PVC vrata, njihova uloga je podjednako bitna. Ona ne samo da nas štite od neželjenih pogleda, spoljašnjeg sveta i neželjenih gostiju, PVC vrata predstavljaju korisnu toplotnu i zvučnu barijeru, koja doprinosi snižavanju troškova energenata.

Ugradnja PVC vrata

Kao i kod PVC prozora, PVC vrata da bi dala svoj maksimum kada su performanse u pitanju moraju imati dobru, kvalitetnu i profesionalnu ugradnju. Veoma često ljudi smatraju da je ugradnja PVC stolarije jednostavna ili da se može brzo naučiti, pa se odlučuju da istu urade sami ili povere prijatelju, kumu ili komšiji koji je manuelac i vičan sličnim poslovima. Jasno vam je da je to velika greška i šteta, kada nakon uloženih, ne tako malih, sredstava, štedeći na ugradnji napravite zapravo mnogo veći trošak.

Zamislite samo kada neko, onako po svom načinu, da ne kažemo nestručno, ugradi PVC vrata, pa ista umesto da predstavljaju zonu odbrane, postanu pretnja vašoj sigurnosti, a ne neželjenom gostu. A, ako svemu tome dodamo i činjenicu da vam takva vrata neće pružiti ni toplotnu ni zvučnu izolaciju, a vrlo je upitno i koliko će im biti vek trajanja. Ostaje nam da zaključimo da ugradnja od presudnog značaja za ispravno i očekivani funkcionisanje vrata i da je treba prepustiti profesionalcima.

Klizna PVC vrata za balkon
PVC klizna vrata

Drugim rečima, ukoliko vaš izbor budu neka od modela PVC vrata cene neka obavezno uključe i stručnu ugradnju. Na taj način ne samo da nećete imati dodatni trošak, dobićete sigurnost na duge staze, a garancija, servis i stručna podrška biće vam uvek dostupne.

Ukoliko se odlučite za PVC vrata cene sa ugradnjom se kreću, u zavisnosti od dimenzija, za balkonska jednokrilna od 170 do 200 eur, balkonska dvokrilna od 309 do 340 eur.

Međutim ako je pitanju samo ugradnja PVC vrata cene se kreću za ugradnju jednokrilnih, sobnih ili ulaznih, vrata 20 eur, odnosno za ugradnju dvokrilnih ili balkonskih vrata 25eur.

Ulazna PVC vrata cena

Pored balkonskih PVC vrata koja imaju veliki značaj u toplotnoj i zvučnoj izolaciji, ulazna PVC vrata su ključna kada je sigurnost i bezbednost u pitanju. Prilikom izbora PVC vrata cena ne treba da bude ograničavajući faktor. Tačnije na ulaznim vratima se ne štedi.

Ulazna PVC vrata boje lešnika
PVC ulazna vrata boje lešnika

Ukoliko niste upoznati sa svim mogućnostima, ali i kriterijumima koje jedna PVC vrata treba da ispune konsultujte se sa prodavcem. Raspitajte koji stepen sigurnosti pružaju, da li su i koliko otporna na spoljašnje uticaje, da li je bolje da uzmete jednokrilna ili dvokrilna, da pored bele postoje i druge nijanse, koje će se najbolje uklopiti u vaš prostor i sl. A onda kada dobijete kompletnu ponudu, odlučite se za varijantu koja najviše odgovara vašim uslovima.

Kada su za ulaz u vaš dom izbor PVC vrata cene se kreću, u zavisnosti od dimenzija i modela od 200 do 220 eur za jednokrilna vrata, odnosno 320 do 650 eur za dvokrilna ulazna vrata. Kao što i sami možete primeniti raspon je veliki, a glavni razlog toga je veliki izbor modela koji se međusobno razlikuju u dimenzijama, vrsti dekora, količini i vrsti stakla i sl.

Polovna PVC vrata cena

Kao i kod PVC prozora i kod PVC vrata postoji ponuda polovnih modela. Za sve one koji nisu u mogućnosti da kupe nova, tu je varijanta polovnih. Ako vaš izbor budu polovna PVC vrata cene se kreću za balkonska vrata od 70 eur, pa naviše u zavisnosti od dimenzija samih vrata; sigurnosna od 190eur; jednokrilna ulazna od 250 eur, odnosno dvokrilna od 350 eur. Kao što se može videti u zavisnosti od vrste, ali i stanja PVC vrata cene su prilično šarolike.

Međutim, ono što je bitno naglasiti jeste činjenica da su ovde u pitanju polovna vrata, za koja nemate garanciju, dokaz o godini proizvodnje, sastavu, kao što ni ne znate da li su i kako skidana, da li je došlo do oštećenja nekih delova (okova, brava, dihtunga) i niste sigurno do kada će i kako funkcionisati. Pre same odluke, treba napraviti dobru kalkulaciju i proceniti koja varijanta je isplativija: polovnih ili novih vrata.