Uspješno završena konferencija „Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu“

svečano otvorena SFERA 2020: Otvori u građevinarstvu

IX Međunarodna naučno stručna konferencija „Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu“ uspješno je završena u Sarajevu, i okupila je veliki broj posjetilaca u toku dva dana trajanja događaja.Gosti su imali priliku uživati u predavanjima regionalnih stručnjaka, te je na jednom mjestu komunicirala struka i nauka, iznosila stavove, mišljenja, i time je otvorena mogućnost za uspostavljanje domaće i međunarodne saradnje.

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dijela bio je i osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslova. Naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku.

Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija gdje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada.

Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, te su putem prezentacija i izložbenih štandova ukazali na novitete, i sisteme koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal, dok su sponzorikompanije: Kristal Vitez, Sika BH, BH Alumil, te kompanija Emerus. Partneri i izlagači su kompanije: Profine BH, Velux, Valm, Termoglass, Rehau, Euro Roal, Zalmo, Pavković paneli, Schachermayer, Pressglass, Portmatik, VBH, Orgadata, LLumar BH, te kompanija Delux.

Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu logo

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o., ovog puta u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univeziteta u Sarajevu. Konferencija se održala 03. i 04. marta 2020. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.

Zaključci koji su doneseni bit će poslati vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privredng sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

SFERA doo logo

Sfera d.o.o.
+387 36 578 259
Čevrina 9A, Mostar, Bosnia & Herzegovina
marketing@sfera.ba
www.sfera.ba

Prethodni tekstLarson FR-B, Larson A2 i Larcore A2 – NOVI paneli različitih kategorija negorivosti
Sledeći tekstOdređen je novi datum održavanja FENSTERBAU FRONTALE!