Sylvan Rock – Prvi stambeni projekat čuvenog Aston Martina

Britanski proizvođač automobila Aston Martin predstavio je dizajn privatne, rezidancijalne vile u dolini Hudson u Njujorku – ruralno utočište koje se obavija oko okolnog stenovitog pejzaža.

Rezidencijalna vila nazvana Sylvan Rock dizajnirana je u saradnji sa SR Architecture studijom i sastoji se od niza živih „mahuna“ na vrhu krova koji odjekuje nazubljenim ivicama obližnjih gromada.

Cena Aston Martin vile je 7.7 miliona dolara

Početak izgradnje planiran je za početak 2021. godine i vrednost vile je 7,7 miliona dolara. Nalazi se na parceli od 55 hektara, na dva sata vožnje od Manhattana, i do njega se dolazi preko scenskog prilaza za kola, koji je oivičen drvoredima i kamenim zidovima.

Krov kuće se spušta do zemlje i u jednom delu formira galerijsku garažu dovoljnu za tri automobila. Sylvan Rock rezidencija ima četiri spavaće sobe, dva kupatila, vinski podrum, kao i bazen. Osim toga, ima i posebna kuća za goste, kao i kućica na drvetu smeštena uz povrtnjak.

Moderna trpezarija

Svi prostori dizajnirani su da budu multifunkcionalni i lako se prilagođavaju da postanu gostinske sobe, udaljene radne kancelarije ili velnes centri.

Sylvan Rock – spavaća soba
Sylvan Rock – kućica na drvetu pored povrtnjaka
Sylvan Rock – rezidencijalna vila sa potpisom Aston Martina

Prethodni tekstREHAU jedan od 50 lidera u oblasti održivosti i očuvanja klime u svetu
Sledeći tekstLUX prozori – Za vrhunska estetska rešenja