Nacionalni arhiv sa ogledalo fasadom u Holandiji

U Roterdamu je izgrađeno „skladište“ za umetnička dela, ali još uvek nije otvoreno za javnost. Nacionalni arhiv umetničkih dela u roterdamskom Museumpark-u je dizajn firme MVRDV. „Obučena“ u visoko reflektujuće staklo, zgrada predstavlja skladište pod nazivom „Depot Boijmans Van Beuningen“ u kojoj će se čuvati umetnine neprocenjive vrednosti iz Roterdama, a biće i komercijalno unutrašnje skladište za privatne kolekcionare. Na vrhu zgrade koja ide skoro 40 metara u visinu nalazi se park i restoran, gde posetioci mogud a uživaju nakon obilaska.

Zgrada u Roterdamu obuhvata prostor od 15.000m²

Na putu ka gore put prolazi duž i kroz umetničke zone i restauratorske radionice. U izložbenim prostorijama svakodnevno će se menjati postavka jednostavnim pomeranjem regala za odlaganje i na taj način svaka poseta zgradi može pružiti jedinstveno iskustvo. Na tri sprata ruta prolazi kroz izložbene prostore koje će programirati Muzej Boijmans Van Beuningen.

Atrijum sa ukrštenim stepeništem i visećim staklenim policama

Zgrada sa reflektujućom fasadom u Roterdamu imaće klimatizovana skladišta organizovana u pet zona u kojima su raspoređena umetnička dela – organska/neorganska, plastika, fotografija i metal. U njima će biti smešteno oko 150.000 umetničkih dela.

Depot Boijmans Van Beuningen – skladište za umetnička dela u Roterdamu

Zgrada – u kojoj će se čuvati dragocena umetnička kolekcija Roterdama – takođe će imati prostore koji nisu dostupni široj javnosti. Na primer, logistika, karantin i prostor za privatne umetničke kolekcije u koje neće imati posetioci pristup. Ovo je nova komercijalna usluga koju nudi muzej.

Prethodni tekstPriključi se kampanji #PodržiSajamskuIndustriju
Sledeći tekstSUPREME S650 PHOS: Jača toplotna izolacija zahvaljujući novim preklopnim profilima