Arhitektura Sve te divne, ekološke kuće

Sve te divne, ekološke kuće

Arhitekte iz studija Carver + Schicketanz dizajnirali su predivan dom na obali Tihog okeana za penzionisani bračni par. Kuća nosi naziv Coastlands House (Kuća na obali), karakteriše je upotreba prirodnih i ponovo iskorišćenih materijala pri gradnji, kao i korišćenje obnovljivih izvora energije.

 Primorska eko kuća na obali Tihog okeana
Foto: Primorska eko kuća na obali Tihog okeana

Kuća je smeštena na padini, a baza od kamena povezuje uzbrdicu sa kućom. Upotreba kamena je učinila da se kuća odlično stapa sa divljim primorskim pejzažom.

Foto: Eko kuća ima puno velikih prozora
Foto: Eko kuća ima puno velikih prozora

Ogromna klizna staklena vrata povezuje enterijer sa okruženjem osiguravajući i prirodnu ventilaciju.Sam enterijer je topao i sofisticiran, a uglavnom se sastoji od ponovo iskorišćenih materijala. Sve tepihe i dekoraciju su specijalno izradile arhitekte iz Carver + Schicketanz studija. Kuća ima puno velikih prozora, pa bračnom paru tokom dana ne nedostaje prirodnog osvetljenja. Takođe, pogled na okean i okruženje sigurno ostavlja bez daha.

Foto: Kuća je izgrađena od recikliranog materijala
Foto: Kuća je izgrađena od recikliranog materijala

Najzanimljiviji deo ove kuće je fotonaponski niz nominalne snage 4.4kW koji je postavljen na krovu i osigurava oko 90% ukupnih energetskih potreba ukućana. Ova kuća je sigurno prelepo mesto za mirne penzionerske dane.

Mirjana Makarin-Plavšić

Prethodni tekstGLASSPEX INDIA / GLASSPRO INDIA 2017
Sledeći tekstNekoliko ideja za nepopravljive romantike koji vole da provode vreme kraj prozora

1 KOMENTAR

  1. Prelep dizajn i mesto. Generalno mislim da se u danasnjem vremenu vise tezi ovom ekoloskom nacinu gradnje, jednostavnosti, laksem odrzavanju izgradjenog objekta. Mnogi cak grade svoje domove po vastu arihtekturi, kako bi dobili na prijatnosti doma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here