Staklena vrata koja žele dobrodošlicu – i istovremeno čuvaju Vašu privatnost

Čvrsta, neprozirna vrata rešavaju problem zaštite i privatnosti, ali većina ljudi voli svetlu prostoriju i prirodnu iluminaciju smatrajući je simbolom dobrodošlice. Iz tog razloga, posvećuje se sve veća pažnja staklenim vratima, i ona su danas usavršene skoro do maksimuma.

Vrste zaštitnih staklenih vrata

Jedan od najjednostavnijih načina da se postigne zaštita i očuva komfor koji pruža svetlost jeste mat staklo. Ukoliko niste u mogućnosti da ga priuštitie, dobra alternativa je sprej za staklo, vitraž itd.

Dekorativni ekrani
Slika 2 – Dekorativni ekrani

Staklo nastalo peskarenjem je atraktivna opcija, naročito ako je šara urezana u oba panela vrata, jer daje trodimenzionalni izgled. Staklo sa teksturom, takođe, zamagljuje pogled ka unutra, i obratno. Vitraž je još jedan atraktivni način da zaštite svoju privatnost od znatiželjnih pogleda. Mogu se postaviti raznorazni arhitektonski elementi  čime postaju glavna dekoracija vašeg prostora.

Jedan od najpametnijih načina rešavanja ovog problema jeste postavljanje ulaznih vrata upravno na ulicu. Na taj način možete uživati u potpunosti u translucenciji koju želite, ali i u sopstvenoj privatnosti.

Postavljanje ulaznih vrata upravno na ulicu
Slika 3 – Postavljanje ulaznih vrata upravno na ulicu

Možete sačuvati svoju privatnost uz pomoć  dekorativnih „ekrana“ – rešenje koje se sastoji od lajsni horizontalno postavljenih na što manjem međusobnom rastojanju što se ide od vrha ka dole. Ova „ograda“ uspostavlja lepu prelaznu zonu između ulice i ulaznih vrata.

Francuska vrata sa ugrađenim roletnama

Francuska vrata
Sliika 4 – Francuska vrata

Ova vrata smeštena između staklenih ploča odlična su za očuvanje privatnosti. Imaju dva kontrolna uređaja. Jedan kontroliše podizanje i spuštanje roletni, a drugi nagib roletne. Velika korist od ovih roletni je ta  da ih nikada ne treba čistiti, jer se nalaze u zatvorenom prostoru  između stakla.

Presek francuskih vrata
Slika 5 – Presek francuskih vrata