Šta diktira feng šui u letnjim mesecima?

Leto je specifično prvenstveno zbog toga što podstiče ljude da izađu napolje i uzmu predivan Či iz prirode.

Ova vitalna snaga može sve nas opskrbiti energijom. Biti svestan kako da ugradimo malo feng šuija u naše živote može nam omogućiti da iskoristimo najviše od tih nekoliko nedelja lepog vremena, ima toliko stvari da se uradi napolju tokom leta da pomisao da ostanete u kući nije preporučljiva.

Feng šui se može primeniti i na situacije i na lokacije izvan vašeg doma. Evo nekoliko načina za kreiranje fang šui načina razmišljanja i načina života za vas i vašu porodicu koji se mogu iskoristiti za poboljšanje iskustva svakog leta.

Komplementarne energije jinga i janga su osnovni koncept feng šuija. Jing i jang predstavljaju sveprisutni polaritet u našem svetu: žensko i muško, hladno i toplo, tamno i svetlo, zemlja i nebo, zima i leto. U feng šuilu, leto je povezano sa elementom vatre, snažnim oblikom jang energije. Po ovoj životnoj veštini, leto je povezano sa aspektom “slave i reputacije” naših života. To bi uključivalo dobijanje pozitivnog priznanja, poštovanja i divljenja od naših saradnika, porodice i prijatelja.

Prema feng šui kartama za vaš dom, sektor „slave i reputacije“ nalazi se u zadnjem srednjem delu vašeg doma ili kancelarije i prikladno je predstavljen elementom vatre.

Ovu su saveti za poboljšanje ove moćne vatrene energije u ovom delu vaše kuće: Ukrasite ovo područje sa svećama i toplim (crvenim, narandžastim) predmetima. Naglasak na drvenom elementu (drvo je sposobno da pali vatru). Donesite biljke, dekoracije od drveta ili fotografiju šumskog predela.

Postavite nekoliko šiljastih predmeta, kao što su bambus ili kaktus, u ovom području svog doma da biste još više dodali jang vatri. Obesite ili stavite kristale crvenog granata u ovu oblast da biste aktivirali strast i kreativnu energiju. Ono što je najvažnije, pobrinite se da potpunoočistite ovu oblast vašeg doma kako biste omogućili da či teče glatko. Stvaranje opozicije i polariteta takođe je važno za održavanje ravnoteže elemenata.

Na primer, kada biste najviše voleli videti šoljicu vruće čokolade ili topli kamin? Verovatno tokom hladne zime. Kada najviše želite pogled na hladni plavi bazen? Najverovatnije tokom letnjih vrućina. Ako element vatre leta postane prejak, a vi se osećate iscrpljeno i razdražljivo, možete izbalansirati element vatre u svojoj kući tako što ćete uraditi sledeće:

Promenite posteljinu ili stolnjak u nekoj hladnijoj boji, kao što su svetlo ljubičasta ili plava. Postavite mini vodenu fontanu ispred kuće. Ako fontanu postavite izvan kuće, pazite da se tok kreće prema vašim vratima, da predstavite obilje kretanja prema vama.

Obogatite svoj dom zelenim saksijama. Tokom leta, često držimo zatvorene prozore zbog klima uređaja, pa zato žive biljke pomažu u uklanjanju toksina iz zagušljivog vazduha u zatvorenom prostoru i pomažu da se uravnoteži letnja toplota sa hladnom, zemljanom energijom.

Ukrasite svoj dom hladnim kristalima. Ljubičasti ametist je divan za hlađenje i smirivanje intenzivnih emocija i čišćenje svih negativnih i ustajalih energija. Najviše od svega, zabavite se uz feng šui. Ova predivna drevna praksa ima toliko mnogo aspekata da je potrebno neko vreme da se apsorbuju svi fascinantni koncepti. Jednostavno napravite nekoliko promena sve dok vaš dom ne postane savršen stambeni prostor kao stvoren za vas.

Izvor: mojenterijer.rs

Prethodni tekstSrbija i nelegalno izgrađeni objekti – dokle smo stigli?
Sledeći tekstDržava Srbija: Fond za energetski efikasnije objekte