Sajam nameštaja 2016 – Tradicija, inovacije i dizajn

Najznačajniji predstavnici domaće i regionalne industrije nameštaja okupiće se ove godine na 54. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, od 8. do 13. novembra na Beogradskom sajmu. Paralelno sa ovom manifestacijom u halama 5 i 11 odvijaće se 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, koji će trajati dan kraće, od 8. do 12. novembra.

Zahvaljujući poslovnom konceptu, ovi sajmovi predstavljaju vodeći generator domaćeg izvoza i mesto promocije novih ideja i modela, omogućavaju iskorak ka novim tržištima, nove poslovne konekcije i direktan kontakt sa kupcima i stručnom publikom.

Drvna industrija je jedna od perspektivnih privrednih grana naše zemlje, sa dugom tradicijom, sopstvenom sirovinskom bazom i kvalifikovanom radnom snagom, što se vidi i u aktuelnoj produkciji domaćih proizvođača nameštaja i repromaterijala i novitetima iz oblasti dizajna enterijera.

www.sajamnamestaja.rs

Pored najvećeg izbora nameštaja svih vrsta i namena, za stambene i poslovne prostore i opremanje javnih objekata, Sajam nameštaja upotpunjuje ponuda Sajma mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije. Od izuzetne važnosti za drvno prerađivačku industriju, ova manifestacija je platforma koja okuplja sve proizvođače i trgovce prateće industrije nameštaja i drvne industrije kao mesto gde se premijerno predstavljaju tehničko – tehnološke inovacije. U hali 5 biće izložene mašine i alati za drvnu industriju, a u hali 11 repromaterijali, mašine i alati za drvnu industriju.

Široka paleta sajamske ponude obuhvata: repromaterijale za izradu nameštaja uključujući građu, stolarske ploče, furnire, folije, kant trake i dr., repromaterijale za površinsku obradu i spajanje; boje i lakove, sve vrste lepkova, razređivača, brusnih papira i dr.

Asortiman okova i ukrasa za nameštaj čine: bravice, šarke, kvake, ručice, žice, opruge i ukrasni elementi, a ponudu repromaterijala čini i bogat izbor tekstila i tkanina za nameštaj, kože za nameštaj, tehnološki novi materijali, poliuretanske pene, elementi od gume i plastike, sunđeri i dr.

Beogradski sajam nameštaja
Foto: Beogradski sajam nameštaja

Najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, kao i pilane, sušare i mehanički, električni i pneumatski alati prikazaće na sajmu kojom brzinom se inoviraju i razvijaju perspektivne industrije – drvna i industrija nameštaja.

Vidljiva prezentacija srpske privrede prema svetu, adekvatna promocija inovativnih i kvalitetnih proizvoda sa ovih prostora uz dinamične poslovne aktivnosti i organizovan dolazak poslovnih posetilaca i kupaca iz celog sveta, veliki su stimulans za sve učesnike i izlagače na Sajmu nameštaja.

Značajno redizajnirana i unapređena manifestacija, na temeljima bogate tradicije i dugogodišnjeg iskustva i profesionalizma u sajamskom poslovanju, rezultirali su podi- zanjem kvaliteta u svim segmentima u organizaciji manifestacije.

Sajam je prošle godine posetilo više od 60.000 ljudi, čime je potvrđen uspeh novog koncepta, liderski status u regionu i spremnost da inovacijama i usavršavanjem ide u korak sa vremenom i tržišnim potrebama.

Sajamski ambijent doprineo je simbiozi dizajna kao umetničke discipline sa proizvo- đačima i privrednicima u cilju razvijanja poslovnog potencijala, ali i podizanja kvaliteta života.

Kao potvrdu najboljih proizvoda sa ovih prostora iz domena dizajna nameštaja i ove godine će biti dodeljena prestižna nagradu “Zlatni ključ”, prepoznatljivi simbol kvaliteta i dizajna.

U vremenima kada tržište podrazumeva i diktira stalno usavršavanje i visoke standarde, Sajam nameštaja uz novu energiju i sve postojeće reference i dalje je najveći privredni događaj u Srbiji i regionu u oblasti drvne industrije i proizvodnje nameštaja.

Više informacija o Sajmu nameštaja na www.sajamnamestaja.rs

Beogradski sajam