Sajam građevinarstva – Jedan od vodećih poslovnih sajmova u regionu

Na Beogradskom sajmu završen je najveći događaj iz oblasti građevinarstva u ovom delu Evrope – 44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE.

Sajam je zadržao lidersku poziciju u regionu i mesto među najvećim sajmovima građevinarstva u jugoistočnoj Evropi. Na velikom izlagačkom prostoru, više od 600 izlagača iz 27 zemalja sveta prikazalo je inovacije i tehnološka dostignuća na polju savremenog i funkcionalnog pristupa gradnji, modele za opremanje prostora i postavljanje ekoloških standarda koji definišu novu, ekološku kulturu življenja. Paralelno sa Sajmom građevinarstva održao se 10. STONEEXPO Srbija, u organizaciji poslovnog udruženja za eksploataciju i preradu kamena „Kamen Srbije“.

Prvi put na Sajmu građevinarstva predstavile su se dve nove tematske celine, “Nekretnine i investicije” i “Arhitektura i urbanizam”.

Posebna pažnja usmerena je na promociju potencijala i perspektive srpskog građevinarstva. SEEBBE se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a Zorana Mihajlović, resorna ministarka, istakla je na svečanom otvaranju da je Sajam građevinarstva praktično slika privrede i poručila da građevinarstvo u Srbiji pokazuje odlične rezultate.

44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE
44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE foto: Miloš Rafailović

Tokom četiri dana manifestacije, Sajam građevinarstva posetilo je 33.582 hiljada posetilaca. Zabeležen je porast broja poslovnih posetilaca u odnosu na prethodnu godinu za 20%. U sedam hala sajma i na otvorenom prostoru, mogli su se čuti razgovori na desetak svetskih jezika, što ukazuje da se ova manifestacija još jednom potvrdila kao najznačajnije mesto prezentacije i promocije građevinske industrije u regionu i šire.

44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE
44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE foto: Miloš Rafailović

Ono što posebno raduje je povećan broj učenika i studenata iz stručnih škola i fakulteta, što ukazuje da je ova sajamska manifestacija pravo mesto za edukaciju i nova saznanja iz domena svih aspekata građevinarstva, kao delatnosti koja pokreće i ostale grane industrije koje jačaju privredu Republike Srbije.

www.sajamgradjevine.rs

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 2655 899
T. +381 11 2655 248
E. seebbe@sajam.rs
W. www.sajamgradjevine.rs