RENEXPO-EBRD pripremila olakšice za proizvođače i prodavce

RENEXPO Water and Energy trade fair je u toku, a do završetka istog očekuje vam još mnoštvo kvalitetnih sadržaja i konferencija. Jedna takva će biti održana sutra, 26. aprila, u 11:30 časova u Konferencijskoj sali K1 Belexpo centra.

EVBR

Kako bi podobne tehnologije učinila dostupnim kupcima, Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD) je razvila Tehnološki selektor – on-line listu visokoefikasnih tehnologija koje su procenjene a zatim i odobrene kao prihvatljive za GEFF-ovu finansijsku podršku. Prodavci i proizvođači imaju otvoren poziv da se prijave i svoje proizvode učine dostupnim kupcima širom Srbije. Sam alat biće prvi put predstavljen tokom sajma na radionici za proizvođače i dobavljače energetski efikasnih tehnologija.

Kreditna linija za finansiranje zelene ekonomije (GEFF), pod okriljem Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), obezbeđuje sredstva za ekološki prihvatljiva ulaganja u stambeni sektor. Takođe, pod ovom kreditnom linijom se mogu finansirati i kompanije koje proizvode energetski efikasne tehnologije ili pružaju usluge domaćinstvima u toj oblasti.

Kreditna linija podržana je sredstvima Evropske unije za finansiranje bespovratne subvencije za fizička lica, stambene zadruge i pružaoce usluga fizičkim licima koja se kreće od 15% do 35% prihvatljivih troškova investicije.

Ekskluzivno tokom trajanja sajma, predstavnici GEFF-a će vam biti na raspolaganju za više informacija u Investment Business loži.