Sajam RENEXPO® WATER & ENERGY od 25. do 27. aprila u Beogradu

RENEXPO® WATER & ENERGY, najveći internacionalni sajam i konferencijski program u regionu o održivom energetskom razvoju, zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i otpadom i e-mobilnosti održaće se po četvrti put u Beogradu od 25. do 27. aprila. Sajam RENEXPO® WATER & ENERGY ove godine okupiće preko 2.500 eksperata iz Srbije, regiona i Evrope koji će razmeniti mišljenja, znanja i informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rešenjima za održivi razvoj u oblasti energetike i životne sredine.

Kraljevina Holandija je zvanična zemlja partner RENEXPO Water& Energy manifestacije
Foto: Sajam RENEXPO

U programskom delu manifestacije, tokom tri dana održaće se nekoliko značajnih konferencija koje će kroz predavanja, analize i prezentacije vodećih konsultanata, predstavnika državnih institucija, lokalnih samouprava, udruženja i asocijacija, javno-komunalnih preduzeća i biznis sektora nastojati da pronađu rešenja za neke od najčešćih problema sa kojima se investitori suočavaju, ali i da identifikuju postojeće prilike za nove projekte i investicije. Konferencije će se baviti aktuelnim temama voda (otpadne vode, voda za piće), upravljanjem otpadom i proizvodnjom električne energije iz otpada (Waste-to-energy), biomasom, biogasom, solarnim i hidroelektranama, projektima izgradnje vetroparkova i začetkom razvoja jedne u potpunosti nove oblasti – industrije elektičnih automobila i prateće infrastrukture.

Kraljevina Holandija je zvanična zemlja partner RENEXPO Water&Energy manifestacije, koja na sajmu učestvuje sa 20 kompanija. U okviru “narandžastog štanda” predstaviće se najbolja praksa u upravljanju vodama i korišćenju obnovljivih izvora energije, a Ambasada Holandije priprema dve besplatne stručne radionice.Na manifestaciji će učestvovati i veliki broj kompanija iz Nemačke, Austrije, Francuske, Mađarske i drugih zemalja, koje su istinski lideri u novim tehnologijama i razvijanju kompleksnih rešenja u energetici i upravljanju životnom sredinom.

U okviru ceremonije otvaranja gostima će se obratiti ministar Aleksandar Antić, ambasador Holandije u Srbiji u Srbiji Henk van den dool, ambasador Madjarske u Srbiji dr Attila Pinter.

Ulaz na manifestaciju je besplatan uz obaveznu registraciju preko sajta https://www.renexpo-belgrade.com, a učešće na konferencijama se naplaćuje po promotivnim cenama.

Prethodni tekstDonacija kompanije VELUX atletskom klubu „Spartak“ iz Subotice
Sledeći tekstDizajnirani stakleni paneli