REHAU tuguje zbog gubitka osnivača kompanije, Helmuta Wagnera

„Nepokolebljiv vizionar i odvažan preduzetnik“

REHAU tuguje zbog gubitka osnivača i počasnog Predsednika kompanije, gospodina Helmuta Wagnera. Preminuo je u 95. godini u Švajcarskoj, u krugu svoje porodice. Vest o smrti omiljenog i do poslednjeg dana vrlo angažovanog osnivača kompanije pogodila je REHAU zaposlene širom sveta.

Helmut Wagner
Foto: REHAU / Helmut Wagner, osnivač i počasni predsednik kompanije, preminuo je u 95. godini

Ogroman broj izjava saučešća zbog smrti našeg oca stiže iz mnogih regiona širom sveta. Kao porodica veoma smo dirnuti time“, izjavljuje Jobst Wagner, Predsednik Upravnog odbora kompanije. Ovakve reakcije dokazuju koliki je trag Helmut Wagner, „kao pionir moderne industrije, kao odvažan preduzetnik i nepokolebljiiv vizionar ostavio za sobom“, naglašava Wagner. „Uspomenu na Helmuta Wagnera poštovaćemo tako što ćemo odlučno nastaviti njegovo impresivno delo. Njegov preduzetnički duh vodiće nas i u budućnosti“, izjavio je Predsednik Upravnog odbora.

Od 1948. godine Helmut Wagner oblikovao je industriju materijala na bazi polimera i dao ogroman doprinos njenom razvoju. Osnivanjem kompanije u gornjo frančkom gradu Rehau započeta je proizvodnja proizvoda od polimernih materijala a time i priča o uspehu jedne porodične kompanije koja traje i danas, i u kojoj se i dalje neguje vizionarski duh svog osnivača.

Nakon uspešnog razvoja kompanije tokom pet decenija, Helmut Wagner 2000. godine predaje upravljanje kompanijom svojim sinovima: Jobst Wagner postaje Predsednik, a Dr Veit Wagner, Potpredsednik Upravnog odbora. Upravnom odboru se u međuvremenu pridružuje i treća generacija porodice. 2015. godine gradska uprava Rehau-a dodeljuje osnivaču kompanije REHAU posebno priznanje: Helmut Wagner proglašen je prvim počasnim građaninom od završetka Drugog svetskog rata.

Danas je REHAU internacionalna kompanijska grupacija koja posluje širom sveta, zapošljava 20.000 zaposlenh na preko 170 lokacija. „To na kraju krajeva zahvaljujući viziji i odvažnosti Helmuta Wagnera“, izjavio je William Cristensen, Izvršni direktor REHAU Grupe. „REHAU porodica ujedinjena je u dubokoj žalosti i iskrenoj zahvalnosti za sva ostvarenja osnivača kompanije,“ rekao je Christensen.

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com