Arhitektura Projekat: Moderna vikendica, Secret Garden House

Projekat: Moderna vikendica, Secret Garden House

Klizni profili

Ova moderna vikendica trebalo je da bude izgrađena na jugozapadnom delu Parosa, prelepog Kikladskog ostrva. Najveći prioritet tokom arhitektonskog plana bio je da se rezidencija uklopi u spoljno okruženje. Glavni cilj je bio stvaranje kuće koja će biti integrisana u prirodu, a ne u suprotnosti sa njom.

Moderna vikendica integrisana u prirodu
Projekat koji predstavlja vrednost spoja prirodnog okruženja u savremene građevine / foto: Alumil

Granice parcele definirane su maslinjakom i nekim borovima. Secret Garden House impresionira svojim pametnim i jednostavnim dizajnom. Arhitekte kancelarije Scapearchitecture naglasili su vrednost uklapanja zgrade u prirodu. Tako da kada neko pogleda Secret Garden House, lako će primetiti da je uronjena u padinu, stvarajući savremenu pećinu.

Vrt prati boje prirodnog pejzaža - bez ekscesa - a šljunkoviti put nas vodi do konaka / foto: Alumil
Vrt prati boje prirodnog pejzaža – bez ekscesa – a šljunkoviti put nas vodi do konaka / foto: Alumil

Vrt prati boje prirodnog pejzaža – bez ekscesa – a šljunkoviti put nas vodi do konaka. Gotovo polovina kuće integrisana je u padinu brežuljka, dok je deo koji nije ispod padine pokriven pravougaonom osenčenom pergolom. Takođe, staklene ploče širokog raspona, sa minimalističkim kliznim aluminijumskim sistemima, privlače pažnju posetioca i slede filozofiju jednostavnosti i udobnosti.

Drvene površine pružaju toplinu i ističu estetiku enterijera
Moderna vikendica integrisana u prirodu / foto: Alumil

Interno, moderna vikendica daje osećaj harmonije. Tajna vrtna kuća, uronjena u padinu, predstavlja zaklonjeno utočište za ljude koji žive unutra. Kuhinja, trpezarija i dnevna soba koegzistiraju u jedinstvenom prostoru, dok drvene površine pružaju toplinu i ističu estetiku enterijera. 3 spavaće sobe kuće prate isti smer dizajniranja i pružaju opuštene trenutke prilikom boravka. Veličanstveni široki rasponi prozora omogućavaju nesmetan pogled i prodor prirodnog svetla. Pored toga, klizni profili u zidu naglašavaju minimalističke elemente i pružaju izuzetnu ventilaciju.

Stvaranje kuće koja će biti integrisana u prirodu / foto: Alumil
Stvaranje kuće koja će biti integrisana u prirodu / foto: Alumil

Secret Garden House je projekat koji predstavlja vrednost spoja prirodnog okruženja u savremene građevine. Kombinacija visokokvalitetnih materijala, održivog dizajna i kikladskog pejzaža nudi rezultat neuporedive estetike, podižući celokupno životno iskustvo.

Moderna vikendica
Drvene površine pružaju toplinu i ističu estetiku enterijera / foto: Alumil

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs

Prethodni tekstEMERUS profili za građevinsku industriju
Sledeći tekstUloga vrata i prozora u svakom prostoru