Odlični rezultati V Naučno stručne konferencije „Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje“

Više od 400 učesnika s područja regije

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović otvorila je  konferenciju “Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje“ koja se održala u Tehnološkom parku Intera u Mostaru.

„Ovakvi naučno-stručni skupovi prilika su da se unaprijedi i ubrza prenos novih znanja, tehnologija, informacija i inovacija, i da se potaknu istraživači na povezivanje za privredom. Jedino se na ovaj način može ubrzati primjena naučnih istraživanja i podići konkurentnost i prepoznatljivost“, kazala je na otvaranju konferencije ministrica Dilberović.

Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje
Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje

Peta po redu naučno stručna konferencija u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o. Mostar okupila je više od 400 učesnika s područja regije. Vladala je ogromna zainteresovanost učesnika, te je Tehnološki park Intera bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Konferencija je rezultirala naučnim i stručnim izlaganjima, razmjeni znanja i iskustva, ali je i otvorila neke nove mogućnosti međunarodne i domaće saradnje.

Preispitivala je naučna, odnosno tehnološka dostignuća u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za klimatizaciju, ventilaciju, grijanje i hlađenje. Pored edukativnog dijela, te bogatih predavanja eminentnih stručnjaka i govornika s područja regije, konferencija je bila i izložbenog karaktera sponzora i partnera.  Učesnici su imali priliku da od proizvođača opreme saznaju sve novitete i inovacije, kao i da razgovaraju i uspostavljaju određenu saradnju. Drugog dana manifestacije održana je i panel diskusija o temi konferencije, kao i predstavljanje zbornika radova.

Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje
Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje

Kompanija Sfera konferenciju je organizovala u saradnji s Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Strojarskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

„Zahvaljujem se suorganizatorima, partnerima i sponzorima na pomoći i podršci pri organizaciji ove konferencije. Ovim prilikom želim najaviti sljedeću konferenciju ‘Dani softvera u inženjerstvu’ koju planiramo organizovati krajem godine u četiri grada, u Mostaru, Sarajevu, Banja Luci i Tuzli“, istakala je Naida Memić, direktorica Sfera d.o.o. Mostar.

Sponzori konferencije su  bili kompanije: Taurus, Vaillant i Nobel Corporation. Partneri i izlagači konferencije: Alfa Therm, Inpro, Stanić Trade, Luk, Geberit, Wishaupt, Servis Čović, Altera, Inox Term, Mountain, Grijanje Invest, Vivax, Lafat Komerc, Rehau, Wilo, te kompanija Airco B.

SFERA d.o.o. Mostar
Tel. +387 36 578 259
Email: marketing@sfera.ba
Web: www.sfera.com