Nekoliko ideja za nepopravljive romantike koji vole da provode vreme kraj prozora

Ima nešto nesumnjivo romantično kod prozora. Ali ima još i mnogo praktičnija upotreba prozora kao što je sedenje pokraj njega i razmišljanje o životu, čitanje, jedenje pa čak i spavanje.

Prostori za sedenje mogu biti različiti: uski, improvizovani ili dobro isplanirani od početka. Projekat sedišta kraj prozora će se lako uklopiti u sve vrste prozora.

Klasično mesto

Klasičan prostor za sedenje pored prozora može zauzeti samo mali deo vaše dnevne ili spavaće sobe. Sve što treba da uradite je da proverite da li je i dovoljno udoban. Ukoliko se ispostavi da nije, to se lako može rešiti uz pomoć nekoliko jastuka.

Klasičan izgled sedišta rkraj prozora
Slika 2 – Klasičan izgled sedišta rkraj prozora

Izbor klasičnog “sedišta” kraj prozora nije uvek idealan, najčešće zbog svog uskog prostora. Kako bi se rešio ovaj problem, možete izgraditi širok drveni prozorski okvir, koji zahteva dodatna ulaganja, koja nekima mogu odgovarati a nekima ne.

Moderni dizajn sedišta kraj prozora

Moderna sedišta su posebno planirana i izvedena tako da obezbeđuju dovoljno prostora za udobno sedenje. Arhitekte se uvek trude da eksperimentišu sa veličinom prozora i strukturama. Neka sedišta su široka i dovoljno duga tako da se noge mogu ispružiti, ili možete leći i dremnuti.

Moderan dizajn sedišta kraj prozora
Slika 3 – Moderan dizajn sedišta kraj prozora

Prozorska sedišta mogu biti od bilo kog materijala, od tradicionalnog drveta pa do savremenog betonskog. Široki drveni prozorski okviri su veoma popularni i nude rustičan dodir. Moderni prozorski ramovi ne smetaju prostoru predviđenom za sedište i uvek su upečatljivog dizajna.

Niska sedišta

Niske klupe pa čak i palete se mogu odlično uklopiti u veliki prostor pokraj prozora. Ovo je odlično rešenje za prozore bez praga, koji se često mogu videti u savremenim domovima.

Niska sedišta kraj prozora
Slika 4 – Niska sedišta kraj prozora

Dizajn prozorskih sedišta može biti krajnje maštovit i kreativan taman toliko koliko vaša mašta i budžet to dozvoljavaju. Nemojte se ograničavati oblaganjem prozora, je možete mnogo više dobiti ulaganjem u prostore pokraj njih.