Mašine za nove tendencije u građevinarstvu

Prodajni program mašina i propratne opreme kompanije ESTE TEAM d.o.o.

Svedoci smo sve veće upotrebe stakla i metala u modernoj arhitekturi i građevinarstvu. I pored aktuelne svetske krize, u sektoru staklarske industrije postoji trend obnove i razvoja opreme i mašina za obradu stakla. O značaju i usponu ove privredne grane jasno govori i odluka Ujedinjenih Nacija da 2022. godinu proglase Međunarodnom godinom stakla.

Vizija kompanije ESTE TEAM d.o.o. je da tržištu predstavi vrhunsku svetsku tehnologiju, čime će se podići standardi kvaliteta i estetike finalnih proizvoda od ovih materijala koji su sve značajniji za svakodnevni život.

Saradnjom sa preduzećem ESTE TEAM d.o.o. postajete deo tima, u kome se već nalazi veliki broj vodećih kompanija iz sektora obrade Al&PVC-a i stakla, od Vardara pa do Triglava i šire, jer smo aktivni još i na teritoriji Mađarske, Bugarske i Albanije. Ove kompanije su nam poklonile svoje poverenje kupujući do sada CNC obradne centre, dvoglave testere, rezne stolove i linije, linije za brušenje, termo-linije, mašine za rezanje vodenim mlazom i drugu opremu.

INTERMAC
Foto: INTERMAC, Italija / Genius RS-A – CNC sto za rezanje monolitnog stakla

Iz raznovrsnog prodajnog programa mašina i opreme ESTE TEAM d.o.o., ovog puta izdvajamo mašine koje su neophodne za proizvodnju građevinske stolarije, elemenata za opremanje enterijera, kao i za izradu fasada.

Italijanska kompanija EMMEGI iz Modene proizvodi dvoglave testere za precizno rezanje profila i CNC obradne centre za glodanje, bušenje, rezanje i urezivanje navoja, dakle sve što je potrebno za izradu moderne stolarije ili strukturalnih fasada. Modeli Phantomatic, Satellite, Diamant i Quadra su modeli EMMEGI mašina koje već rade u nekim od najboljih kompanija iz ove oblasti na teritoriji bivše Jugoslavije.

Osim toga, sve su stroži propisi po pitanju bezbednosti stakala u objektima komercijalne i rezidencijalne prirode, gde se sve više koriste dvoslojna i troslojna stakla tako da je sve veća potražnja za laminiranim staklima. Za laminiranje stakla tu je španska kompanija PUJOL čiji su glavni proizvod peći i repromaterijal za laminiranje stakla. PUJOL 100 je najnovija peć za laminiranje koja može da radi i sa EVA i sa PVB folijama i to bez specijalnih uslova čuvanja, što je čini jedinstvenom na tržištu. Dnevni kapacitet laminiranja ove peći je 8-12 tona stakla.

INTERMAC CNC obrada stakla
Foto: INTERMAC, Italija / VERTMAX – Vertikalni CNC obradni centar za staklo

ESTE TEAM d.o.o. takođe zastupa i INTERMAC, renomiranog italijanskog proizvođača mašina za obradu stakla koji posluje u sastavu BIESSE GROUP, kao i DIAMUT, proizvođača dijamantskih alata i MOVETRO koji proizvodi sisteme za skladištenje i manipulisanje staklom.

Monolitna i laminirana stakla mogu se kvalitetno i brzo rezati na INTERMAC-ovim reznim stolovima ili linijama iz serije Genius, i to sa različitim nivoima automatizacije i produktivnosti. Moguća je i ugradnja više modela uređaja za brušenje niskoemisionog filma, što je ključno u proizvodnji termo stakla danas.

SCV SYSTEM pranje i sušenje stakla
Foto: SCV SYSTEM, Italija / WM 2500 – Automatska mašina za pranje i sušenje stakla

Stakla nakon rezanja, a pre ugradnje moraju biti obrađena. Vertikalni obradni centar VERTMAX, najnovija mašina iz proizvodnog programa INTERMAC je idealno rešenje za proizvođače vrata, prozora i strukturalnih stakala. U zavisnosti od odabrane konfiguracije, može služiti za bušenje, frezenkovanje, brušenje i poliranje stakla. Maksimalna obradiva dimenzija na ovoj mašini je 3300 x 6000 mm, uz maksimalan kvalitet finalne obrade, fleksibilnost i produktivnost.

Nema termoizolacionog stakla bez dobre linije za proizvodnju, u kompletu sa panel presom, perilicom, ekstruderom i ostalom pomoćnom opremom i priborom. SCV SYSTEM iz Italije je naš dugogodišnji partner sa odličnim odnosom pouzdanosti, kvaliteta i cene.

ESTE TEAM d.o.o. takođe plasira i proizvode kompanije Casadei Industria koja izrađuje vertikalne obradne centre, mašine za glodanje i savijanje, automatske kanterice za obradu panelnih materijala. Na Alu Rangeru se može vršiti rezanje, glodanje i bušenje kompozitnih panela, aluminijumskih panela, fiber-cementnih ploča, izolacionih panela, laminata presovanih pod visokim pritiskom, alu saća i drugih materijala.

ALU RANGER - CNC obrada stakla
Foto: Casadei, San Marino / ALU RANGER – CNC obradni centar za panele

ESTE TEAM d.o.o. svojim klijentima nudi kompletnu saradnju, počev od konsultantskih usluga pri nabavci mašina, opreme i alata za obradu stakla, AL&PVC-a, kao i metala i kamena, pa sve do servisnih usluga u post-prodajnoj fazi koje predstavljaju ključ uspeha kod klijenata.

Autor članka: Marija Stojanović, dipl. inženjer mašinstva

www.esteteam.net

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net

Prethodni tekstProzori, vrata i fasade ALUPROF
Sledeći tekstSOMECO mašine za proizvodnju PVC stolarije – SM2LV