Staklene stene u dnevnim sobama

Staklene stene rezultat su sjajnog napretka arhitekture i dizajna enterijera. Dozvoljavaju velikoj količini prirodne svetlosti da obasja unutrašnjost doma. Upravo suprotno od običnih zidova.

Staklene stene

Staklene stene su idealan izbor za stvaranje prirodnog, prozračnog i upečatljivog dnevnog boravka.

Dnevna soba sa staklenim stenama
Slika 2 – Dnevna soba sa staklenim stenama

Postavljanjem staklenih stena u dnevni boravak, izmamiće se pogledi i uzdasi prolaznika, a ujedno, i pružiti čaroban i inspirišući ambijent ovoj prostoriji.

Staklene stene u dnevnoj sobi
Slika 3 – Staklene stene u dnevnoj sobi

Dnevna soba sa staklenim stenama

Ove stene spajaju eksterijer sa enterijerom, što čini ukupan izgled dnevne sobe svetlijom, prozračnijom i prirodnijom. Prozračnost i prirodnost dnevnog boravka je prisutna zahvaljujući mekim bojama, drvenim podovima i upečatljivim staklenim stenama. Postavka ove dnevne sobe je minimalistička i jednostavna. Zahvajlujući eksterijeru i obilju prirodne svjetlosti, ova prostorija dobija na izuzetnosti celokupnog izgleda.

Prozračnost dnevne sobe
Slika 4 – Prozračnost dnevne sobe

Monohromatska šema boja i dominanti kremasti i beli tonovi u kombinaciji sa staklenim stenama uokvirenim prirodnim drvetom, daju spokojan i lep izgled prostoriji.

Dnevna soba mogla bi izgledati elegantno i moderno, i bez staklenih zidova, ali bi bila prejednostavna. Dizajneri su bili dovoljno mudri da smelo stvore fokusnu tačku prostorije uvođenjem staklenih zidova, čime su pružili prostoriji obilje sunčeve svetlosti.

Prirodna svetlost u dnevnoj sobi
Slika 5 – Prirodna svetlost u dnevnoj sobi

Smelog i markantnog izgleda,  sa toplim i prirodnim elemenatima, kao i svetlijim bojama, ova dnevna soba je zaista neverovatna, jer čini izgled i boravak u njoj nesvakidašnjim!