Lunatronik d.o.o. – Efikasna kontrola pristupa

Rastuće pretnje bezbednosti su postale svakodnevna pojava širom naše planete. I to sa vrlo tragičnim posledicama, čak i za potpuno nevine ljude i decu. Zbog toga je naše pravo, a i obaveza da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo sebe i svoje bližnje, na najbolji mogući način.

Pored protiv-provalnih i protiv-prepadnih alarmnih sistema Jablotron i sistema video nadzora SpotCam, osnovni vid zaštite predstavlja kontrola ulaza u restriktivne prostore, da bi se onemogućila ili smanjila šteta usled nedozvoljenih postupaka.

kapije visine 2m sa specijalnom konstrukcijom, takozvanim češljem
Lunatronik d.o.o. – kapije visine 2m sa specijalnom konstrukcijom, takozvanim češljem
  1. Trokrake obrtne barijere povećavaju bezbednost i pomažu osoblju na recepciji da obezbedi siguran i efikasan protok ljudi. One se koriste za kontrolu pristupa u najrazličitijom situacijama – kancelarije, administrativne zgrade, industrijski objekti, banke, javne ustanove, sportski objekti… Barijere su brze, pouzdane i jednostavne za korišćenje. One predstavljaju optimalni odnos dobijenog kvaliteta za uloženi novac.
  2. VIP kapije i kapije za invalide služe da omoguće jednostavan pristup ovlašćenim osobama u invalidskim kolicima ili važnim osobama koje mogu da prolaze u grupi ili služe za nošenje prtljaga. One su motorizovane i kada dobiju komandu automatski se otvaraju u željenom smeru i posle željenog vremena se automatski zatvaraju.
  3. Senzorske ili brze kapije predstavljaju viši nivo kontrole pristupa za ekskluzivnije objekte sa manjim bezbednosnim rizikom, jer se prolaz ostvaruje bez fizičkog kontakta osobe sa barijerom. Kada se prolaznik uspešno autorizuje sistemu, staklena krila se automatski uvlače u stubove i omogućavaju slobodan prolaz dok jedna osoba ne prođe. Posle toga krila se vraćaju u zatvoren položaj i čekaju sledeću autorizaciju.
  4. Najviši nivo bezbednosti predstavljaju kapije visine 2m sa specijalnom konstrukcijom, takozvanim češljem, kroz koju ne može da prođe ni ptica, ako nema autorizaciju. Postoje modeli sa 3 i 4 prečke, kao i sa jednostrukim i dvostrukim prolazima. Kod njih ne postoji mogućnost da se neko provuče ispod, kao ni da ih preskoči i zato su najpogodnije za otvorene prostore, sportske terene ili druge kritične situacije. U poslednje vreme sve više se ugrađuju i u fabričkim krugovima.
Trokrake obrtne barijere povećavaju bezbednost
Lunatronik d.o.o. – Trokrake obrtne barijere povećavaju bezbednost


www.klt.rs

Lunatronik d.o.o.
Integrisani sistemi bezbednosti
A. Požeška 36, 11000 Beograd
T/F. +381 11 3055 172, +381 11 3558 446
M. +381 63 499 331
E. office@lunatronik.co.rs
W. www.klt.rs