LINEAL – savršeni prozori za vaš dom

Novi sistemi iz grupe Lineal dizajnirani su u Tehnomarketu sa ciljem da maksimalno iskoriste prednosti aluminijuma u izradi prozora i vrata nove generacije, sa posebnim zahtevima u vezi energetske efikasnosti objekata.

Glavni fokus prilikom razvoja dat je energetskoj efikasnosti i termičkim performansama, gde je poboljšana toplotna izolacija ostvarena termo prekidom uz pomoć proširenih poliamidnih traka i intergrisanih sunđerastih ispuna.

Kako bi udovoljili raznovrsnim zahtevima tržišta, Lineal sistemi nude dva osnovna tipa konstrukcije profila, prvu osnovnu od aluminijuma sa termo prekidom i drugu u kombinaciji aluminijumska konstrukcija-drvena unutrašnja obloga, takođe termo izolovana.

Inovativna sistemska rešenja sa različitim ugradnim dubinama od 54 do 104mm i poboljšanim termičkim karakteristikama, namenjena su savremenim korisnicima i investitorima posebnih, modernih zahteva. Svih šest sistema je projektovano da pruže maksimalnu efikasnost u izolovanju, uz minimalan utrošak materijala, a da istovremeno ispoštuju sve aktuelne evropske i svetske norme o energetskoj efikasnosti i ekologiji.

Jednostavan pristup u konstruisanju linije Lineal i u izboru osnovnih komponenti, doprineo je njenoj modularnosti, koja dalje kombinovanjem osnovnih profila i malog broja pratećih kompomenti, nudi čitav niz različitih podsistema širokog spektra karakteristika.

Čiste površine i jasne geometrijske forme se izvrsno uklapaju u različite enterijerske opcije, gde luksuzna materijalizacija i minimalistički pristup suptilno oplemenjuju svaki prostor. Dizajn ravnih i glatkih površina prozorkih ramova nastao je kao odgovor na zahtev savremenih projektanata i aktuelne moderne arhitekture.

Vrhunska energetska efikasnost postignuta je kao rezultat pravilno pozicioniranih i idealno dimenzionisanih osnovnih elemenata: aluminijumskih profila, poliamidnih traka i EPDM zaptivki, sa osnovnim ciljem da se redukuju toplotni gubici i obezbedi maksimalni konfor stanovanja (za sistem za W-MAX 104 moguće je postići Uw=0,79W/m²K).

Inovativni aluminijumski sistemi – ST 54, PLUS 62 i THERM 77

Tri različite dubine ugradnje od 54mm, 62mm i 77mm nude korisniku Lineala mogućnost izbora sistema u skladu sa željenim i projektovanim potrebama u planiranoj eksploataciji prozora i vrata. Optimizovana toplotna izolovanost, kao bitan faktor komfora, postignuta je termo prekidom u vidu poliamidnih traka različitih širina od 16mm, 24mm i 39mm, i u direktnoj je zavisnosti od dubine ugradnje štoka.

Tehnomarket d.o.o. - LINEAL Term 77
Foto: Tehnomarket d.o.o.

Sistem Lineal Term 77, kao tehnološki najkompleksniji, ima pojačana termička svojstva postignuta putem saćastih višekomornih poliamida, sunđerastih ispuna i koekstrudirane srednje zaptivke. U kombinaciji sa troslojnim staklom (Ug=0,6W/m²K) na prozoru ovog sistema može se postići minimalni koeficijent prolaza toplote od Uw=0,6W/m²K predviđen za niskoenergetske zgrade.

UDOBNOST – Komfor prilikom eksploatacije ugrađenih prozorskih elemenata postignut je unapređenjem tri elementa bitnih za udobnost: termičke izolovanosti koja obezbeđuje toplotu na dodir, kontrole mikroprovetravanja prostorija koja eliminiše neprijatnu zaptivenost i umirenost vazduha, kao i zvučne izolovanosti za mir i intimu životnog i radnog prostora.

STABILNOST – Optimalni odnos statičke nosivosti aluminijumskih profila i širine termo prekida, pruža mogućnost projektovanja velikih otvora uz uvođenje idealne količine svetlosti u ambijent. Sva tri Lineal sistema iz ove grupe, nude elegantne vizure u kombinaciji štok-krilo u vidnim visinama koje se kreću od minimalnih prozorskih 106mm do maksimalnih 186mm za balkonska vrata pojačanih dimenzija.

RAZNOLIKOST – Opcije sistema u aluminijumu nude široku kombinatoriku malog broja profila, koje omogućavaju izradu prozora, balkonskih vrata, ulaznih vrata sa pragom i portala, kao i ugradnju velikog broja različitih okova počev od okretnog, nagibnog, okretno-nagibnog, preko ventus, pa do podizno-kliznog i harmonika mehanizma otvaranja. Ono što je posebna povoljnost za investirore i krajnje korisnike je opcija izbora jednog od dva žleba, prvog EURO 1 za aluminijumski, a drugog EURO 16mm za PVC okov.

Opcije sistema u aluminijumu nude široku kombinatoriku malog broja profila

SIGURNOSTKao prioritet u dizajnu Lineala, definisan je izbor materijala bezbednih za stanovanje i upotrebu, koji kroz gotove elemente nude apsolutnu zaštitu od nepovoljnih spoljašnjih uticaja. Takođe, obezbeđena je mogućnost integrisanja sistema protivprovalne zaštite preko bezbednosnih okova stepena WK1 i WK2, što pruža dopunsku sigurnost za krajnje korisnike i njihovu imovinu.

Luksuzni sistemi u kombinaciji aluminijum-drvo W-ST 81, W-PLUS 89 i W-THERM 104

Idealna kombinacija postojanog i čvrstog aluminijuma i plemenitog drveta kao unutrašnje obloge napravljena je da bi pružila vrhunski prozor, koji na najbolji mogući način oplemenjuje svaki poslovni prostor i dom. Tri projektovana Lineal sistema dubine ugradnje od 81mm, 89mm i 104mm odgovaraju aktuelnim propisima o energetskoj efikasnosti u modernoj gradnji, ujedno se izdvajajući svojim unapređenim performansama, dizajnom i luksuznim materijalima.

Kao sistem sa najboljim karakteristikama izdvaja se Lineal W-TERM 104, koji poseduje svojstva naglašene izolacije sa mogućnošću postizanja Uw=0,87W/m²K (uz primenu troslojnog stakla Ug=0,6 W/m²K), a uz neverovatan odnos cene i kvaliteta, danas veoma bitan investitorima.

Tehnomarket d.o.o. - Alu-drvo kombinacija
Foto: Tehnomarket d.o.o.

TOPLINA – Izuzetna toplotna izolacija je glavna odlika proizvoda iz ove grupe, sa vrednostima koje u potpunosti ispunjavaju kako aktuelne standarde, tako i zahteve savremenih korisnika. Aluminijum sa termo-prekidom čini jači, noseći deo konstrukcije elemenata, dok unutrašnja drvena obloga doprinosi toplini svojom bogatom prirodnom strukturom izolacionog materijala.

DRVENI MASIV – Masivno i kvalitetno drvo svojom pojavom diskretno oplemenjuje enterijer, čineći ga luksuznom i atraktivnim za svoje korisnike. Kao unutrašnja obloga, pojavljuje se u vidu dizajniranih drvenih lajsni na krilu, štoku i držaču za staklo u ukupnoj vidnoj visini rama od 106mm do 132mm, uz bogat izbor tipova drveta, kao i strukture i boje zaštitnog premaza.

TRAJNOST – Prozori ova tri Lineal sistema nude najviši nivo postojanosti kroz vreme. Aluminijum kao jak i stabilan materijal, otporan na vremenske uticaje, nosi čitavu konstrukciju gotovog elementa i nalazi se okrenut ka spolja. Drvena obloga, pričvršćena patent vezom koja omogućava nezavisan rad dva glavna gradivna materijala, nalazi se u enterijeru, potpuno zaštićena od atmosferskih uticaja, gde svojom lepotom i trajnošću maksimalno može da dođe do izražaja.

ESTETIKA – Drvo kao tradicionalan i prirodan materijal, oproban u vekovnoj primeni, nudi novu estetsku dimenziju prozorima. Nesumljivo doprinsi prijatnosti ambijenta uz neprevaziđen osećaj topline i komfora. Mogućnost izbora različitih tipova drveta, kao što su između ostalog hrast, orah, bukva i trešnja, raznovrsnih boja i struktura, čini gotove elemente lako uklopivim u različite tipove enterijera.

Tehnomarket. Dom za vaše najsmelije ideje.
www.tehnomarket.com


www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o.
A. Skadarska 73, 26000 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799

Prodaja profila
A. Jabučki put 221, 26000 Pančevo, Srbija
T. +381 13 334 507
F. +381 13 377 564

Prodaja Larson panela
A. Skadarska 73, 26000 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799

E. panel@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com

Prethodni tekstSklapajuċa sobna vrata koja oslobađaju prostor
Sledeći tekstFotonaponski materijali kao glavni ili pomoćni izvori električne energije
Od samog početka specijalizovali smo se za proizvodnju aluminijumskih prozora, vrata i fasada, sa težnjom ka vrhunskom kvalitetu proizvoda i profesionalnom tehničkom podrškom za sve klijente. Danas, nakon gotovo 30 godina, Tehnomarket je prvi izbor klijenata koji zahtevaju aluminijumske profile najvišeg kvaliteta i vrhunsku uslugu. Na jednom mestu nudimo potpuno zaokružen proces proizvodnje, od dizajna i projektovanja, preko ekstruzije profila, plastifikacije, CNC obrade pa do fabrikacije gotovih elemenata.