LINEAL – linija novih standarda u aluminijumu

Novi sistemi iz grupe Lineal dizajnirani su u Tehnomarketu sa ciljem da maksimalno iskoriste prednosti aluminijuma u izradi prozora i vrata nove generacije, sa posebnim zahtevima u vezi energetske efikasnosti objekata.

Primenom aluminijuma obezbeđena je stabilna i elegantna forma rama, gde je poboljšana toplotna izolacija ostvarena termičkim prekidom u vidu proširenih poliamidnih traka i intergrisanih sunđerastih ispuna.

Kako bi udovoljili raznovrsnim zahtevima tržišta, Lineal sistemi nude dva osnovna tipa konstrukcije profila, prvu osnovnu od aluminijuma sa termo prekidom i drugu u kombinaciji aluminijumska konstrukcija-drvena unutrašnja obloga, takođe termo izolovana.

Sistemi su modularnog tipa, tako da se različitim kombinacijama elemenata izdvaja šest osnovnih, različitih dubina ugradnje počev od 54mm u aluminijumu, pa sve do 104mm u luksuznoj kombinaciji aluminijum-drvo.

TEHNOLOGIJA
Inovativna sistemska rešenja sa različitim ugradnim dubinama od 54 do 104mm i poboljšanim termičkim karakteristikama, namenjena su savremenim korisnicima i investitorima posebnih, modernih zahteva.

Svih šest sistema je projektovano da pruže maksimalnu efikasnost u izolovanju, uz minimalan utrošak materijala, a da istovremeno ispoštuju sve aktuelne evropske i svetske norme o energetskoj efikasnosti i ekologiji.

MODULARNOST
Jednostavan pristup u konstruisanju linije Lineal i u izboru osnovnih komponenti, doprineo je njenoj modularnosti, koja dalje kombinovanjem osnovnih profila i malog broja pratećih kompomenti, nudi čitav niz različitih podsistema širokog spektra karakteristika.

Tehnomarket d.o.o. - LINEAL
Foto: Tehnomarket d.o.o.

DIZAJN
Čiste površine i jasne geometrijske forme se izvrsno uklapaju u različite enterijerske opcije, gde luksuzna materijalizacija i minimalistički dizajn suptilno oplemenjuju svaki prostor. Dizajn ravnih i glatkih površina prozorkih ramova nastao je kao odgovor na zahtev savremenih projektanata i aktuelne moderne arhitekture.

ENERGETSKA EFIKASNOST
Postignuta je kao rezultat pravilno pozicioniranih i idealno dimenzionisanih osnovnih elemenata: aluminijumskih profila, poliamidnih traka i EPDM zaptivki, sa osnovnim ciljem da se redukuju toplotni gubici i obezbedi maksimalni konfor stanovanja (za sistem za W-MAX 104 moguće je postići Uw=0,84W/m²K).

INOVACIJE ZA VAŠ DOM – aluminijumski sistemi ST 54, PLUS 62 i THERM 77
Tri različite dubine ugradnje od 54mm, 62mm i 77mm nude korisniku Lineala mogućnost izbora sistema u skladu sa željenim i projektovanim potrebama u planiranoj eksploataciji prozora i vrata.

Optimizovana toplotna izolovanost, kao bitan faktor komfora, postignuta je termo prekidom u vidu poliamidnih traka različitih širina od 16mm, 24mm i 39mm, i u direktnoj je zavisnosti od dubine ugradnje štoka.

Sistem Lineal Term 77, kao tehnološki najkompleksniji, ima pojačana termička svojstva postignuta putem saćastih višekomornih poliamida, sunđerastih ispuna i koekstrudirane srednje zaptivke. U kombinaciji sa troslojnim staklom (Ug=0,6W/m²K) na prozoru ovog sistema može se postići minimalni koeficijent prolaza toplote od Uw=0,6W/m²K predviđen za niskoenergetske zgrade.

Aluminijumski ram

UDOBNOST – Komfor prilikom eksploatacije ugrađenih prozorskih elemenata postignut je unapređenjem tri elementa bitnih za udobnost: termičke izolovanosti koja obezbeđuje toplotu na dodir, kontrole mikroprovetravanja prostorija koja eliminiše neprijatnu zaptivenost i umirenost vazduha, kao i zvučne izolovanosti za mir i intimu životnog i radnog prostora.

STABILNOST – Optimalni odnos statičke nosivosti aluminijumskih profila i širine termo prekida, pruža mogućnost projektovanja velikih otvora uz uvođenje idealne količine svetlosti u ambijent. Sva tri Lineal sistema iz ove grupe, nude elegantne vizure u kombinaciji štok-krilo u vidnim visinama koje se kreću od minimalnih prozorskih 106mm do maksimalnih 186mm za balkonska vrata pojačanih dimenzija.

RAZNOLIKOST – Opcije sistema u aluminijumu nude široku kombinatoriku malog broja profila, koje omogućavaju izradu prozora, balkonskih vrata, ulaznih vrata sa pragom i portala, kao i ugradnju velikog broja različitih okova počev od okretnog, nagibnog, okretno-nagibnog, preko ventus, pa do podizno-kliznog i harmonika mehanizma otvaranja.

Ono što je posebna povoljnost za investirore i krajnje korisnike je opcija izbora jednog od dva žleba, prvog EURO 1 za aluminijumski, a drugog EURO 16mm za PVC okov.

Tehnomarket d.o.o. - LINEAL Term 77
Foto: Tehnomarket d.o.o.

SIGURNOST – Kao prioritet u dizajnu Lineala, definisan je izbor materijala bezbednih za stanovanje i upotrebu, koji kroz gotove elemente nude apsolutnu zaštitu od nepovoljnih spoljašnjih uticaja. Takođe, obezbeđena je mogućnost integrisanja sistema protivprovalne zaštite preko bezbednosnih okova stepena WK1 i WK2, što pruža dopunsku sigurnost za krajnje korisnike i njihovu imovinu.

U DODIRU SA PRIRODOM – sistemi aluminijum-drvo W-ST 81, W-PLUS 89 i W-THERM 104. Idealna kombinacija postojanog i čvrstog aluminijuma i plemenitog drveta kao unutrašnje obloge napravljena je da bi pružila vrhunski prozor, koji na najbolji mogući način oplemenjuje svaki poslovni prostor i dom.

Tri projektovana Lineal sistema dubine ugradnje od 81mm, 89mm i 104mm odgovaraju aktuelnim propisima o energetskoj efikasnosti u modernoj gradnji, ujedno se izdvajajući svojim unapređenim performansama, dizajnom i luksuznim materijalima.

Kao sistem sa najboljim karakteristikama izdvaja se Lineal W-TERM 104, koji poseduje svojstva naglašene izolacije sa mogućnošću postizanja Uw=0,87W/m²K (uz primenu troslojnog stakla Ug=0,6 W/m²K), a uz neverovatan odnos cene i kvaliteta, danas veoma bitan investitorima.

TOPLINA – Izuzetna toplotna izolacija je glavna odlika proizvoda iz ove grupe, sa vrednostima koje u potpunosti ispunjavaju kako aktuelne standarde, tako i zahteve savremenih korisnika. Aluminijum sa termo-prekidom čini jači, noseći deo konstrukcije elemenata, dok unutrašnja drvena obloga doprinosi toplini svojom bogatom prirodnom strukturom izolacionog materijala.

Prostiranje izotermi
Prostiranje izotermi

DRVENI MASIV – Masivno i kvalitetno drvo svojom pojavom diskretno oplemenjuje enterijer, čineći ga luksuznom i atraktivnim za svoje korisnike. Kao unutrašnja obloga, pojavljuje se u vidu dizajniranih drvenih lajsni na krilu, štoku i držaču za staklo u ukupnoj vidnoj visini rama od 106mm do 132mm, uz bogat izbor tipova drveta, kao i strukture i boje zaštitnog premaza.

TRAJNOST – Prozori ova tri Lineal sistema nude najviši nivo postojanosti kroz vreme. Aluminijum kao jak i stabilan materijal, otporan na vremenske uticaje, nosi čitavu konstrukciju gotovog elementa i nalazi se okrenut ka spolja. Drvena obloga, pričvršćena patent vezom koja omogućava nezavisan rad dva glavna gradivna materijala, nalazi se u enterijeru, potpuno zaštićena od atmosferskih uticaja, gde svojom lepotom i trajnošću maksimalno može da dođe do izražaja.

ESTETIKA – Drvo kao tradicionalan i prirodan materijal, oproban u vekovnoj primeni, nudi novu estetsku dimenziju prozorima. Nesumljivo doprinsi prijatnosti ambijenta uz neprevaziđen osećaj topline i komfora. Mogućnost izbora različitih tipova drveta, kao što su između ostalog hrast, orah, bukva i trešnja, raznovrsnih boja i struktura, čini gotove elemente lako uklopivim u različite tipove enterijera.

Tehnomarket. Dom za vaše najsmelije ideje.
www.tehnomarket.com


www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o.
A. Skadarska 73, 26000 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799

Prodaja profila
A. Jabučki put 221, 26000 Pančevo, Srbija
T. +381 13 334 507
F. +381 13 377 564

Prodaja Larson panela
A. Skadarska 73, 26000 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799

E. panel@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com