ALU stolarija ALUPROF sistem MB-HARMONY OFFICE

ALUPROF sistem MB-HARMONY OFFICE

kancelarija aluminijumski prozori aluprof

Novi sistem unutrašnjih pregradnih zidova izuzetnih performansi

ALUPROF-ov širok asortiman aluminijumskih sistema postao je bogatiji za novu grupu proizvoda. ALUPROF kompanija, poznata širom Evrope i sveta po inovativnim rešenjima, sada tržištu predstavlja sistem MB-HARMONY OFFICE za izradu unutrašnjih staklenih pregrada u kancelarijskim prostorima. Najvažnije odlike ovog sistema su odlični parametri zvučne izolacije, lakoća i trajnost konstrukcije kao i činjenica da se ovaj sistem jednostavno i praktično postavlja.

Sistem MB-HARMONY OFFICE rešenje je za izradu unutrašnjih jednostrukih ili dvostrukih montažnih staklenih pregrada koje se lako izrađuju i brzo postavljaju. Dve varijante izgledom su kompatibilne, što znači da se mogu postaviti u istom području zgrade, pri čemu nisu garantovani samo vrhunski parametri performansi, već i jedinstvena završna estetika koja doprinosi osećaju reda i sklada u unutrašnjem uređenju.

Najsavremeniji dizajn, lagana konstrukcija i izuzetne performanse

Osnovna verzija ALUPROF novog sistema naziva se MB-HARMONY. Ovaj sistem je dizajniran za izvedbu jednostrukih staklenih pregrada u kancelarijama i prikladan je i za enterijere sa većim zahtevima u pogledu akustike, uz maksimalan indeks zvučne izolacije Rw od 39 dB i RA1 od 38 dB.

U ovu grupu proizvoda ubraja se i MB-HARMONY DUO koji ima još jedan sloj stakla. Dvostruka staklena pregrada za enterijere pruža još bolju zvučnu izolaciju, uz maksimalan indeks zvučne izolacije Rw od 48 dB i RA1 od 46 dB. Stoga sistem MB-HARMONY DUO garantuje izvrsnu zaštitu i ugodnu radnu atmosferu na mestima s velikim zahtevima u pogledu zvučne izolacije, naročito tamo gde je važno da razgovori ostanu privatni. Sistemi iz ove grupe dizajnirani su kako bi se mogli kombinovati sa višeslojnim staklom, akustičnim višeslojnim staklom i kaljenim staklom, debljine od 10 do 12 mm.

aluminijumski prozori ALUPROF
Foto: ALUPROF / MB-HARMONY

Jednostavno postavljanje, otpornost pri upotrebi

Temelj koncepta MB-HARMONY OFFICE sistema bio je razvoj rešenja koja će biti montažna i jednostavna za postavljanje. Čitav sistem se zasniva na samo nekoliko osnovnih delova, uz takođe, minimalan broj spojnih elemenata i pribora. Geometrijska simetrija profila olakšava proces obeležavanja linija duž kojih će se instalirati pregrada, a merenje prostora za postavljanje obuhvata samo nekoliko tačaka. Još jedan aspekt koji treba naglasiti je činjenica da se materijal može pripremiti na licu mesta. Većina posla obavlja se korišćenjem prenosne mašine za sečenje, bušilice i akumulatorskog odvijača, bez potrebe za komplikovanim mašinama.

Sistem je trajan i jako stabilan. Profili ove izuzetno lagane konstrukcije visoki su svega 31 mm i postavljaju se direktno na pod. ALUPROF MB-HARMONY OFFICE se takođe odlikuje intuitivnim sistemom stakala, sa savremenim modularnim dihtunzima, univerzalnim okvirom, prikladnim za sve tipove vrata, okovima vodećih evropskih proizvođača, izrađenim po meri, i patentiranom kontrapločom za precizno postavljanje šarki.

ALUPROF aluminijumski MB-HARMONY sistemi
Foto: ALUPROF / MB-HARMONY office

Novost kod ALUPROF-a je postavljanje dihtung gume stakala u profile pre sastavljanja, umesto nakon što je staklo već učvršćeno, kako se radilo pre. Zahvaljujući jedinstvenoj konstrukciji profila, izbegava se upotreba akrilne mase za spojeve nakon sastavljanja pregrade. Visina stakala u obe palete proizvoda je u rasponu od 3200 do 3600 mm, u zavisnosti od vrste stakla. Profili mogu biti eloksirani, premazani bojama RAL ili bojama iz kolekcije ADEC za drvo i beton.

Odlične akustične performanse, kao i stabilnost i pouzdanost konstrukcije sistema MB-HARMONY OFFICE potvrdila su precizna testiranja, sprovedena u istraživačkoj laboratoriji kao i u laboratorijama Centra za brodogradnju u Gdanjsku i Instituta za građevinsku tehniku u Varšavi.

ALUPROF

Viktor Stojanoski
Regional manager
Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, N. Macedonia, Montenegro, Kosovo, Albania
T. +389 702 135 63
vstojanoski@aluprof.eu
www.aluprof.eu

Prethodni tekstOtvorena dvodnevna konferencija ‘’Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“
Sledeći tekstUštedite vreme, novac i živce pravim odabirom vertikalne obrade ivica stakla