SIEPA organizuje sajam posvećen prehrambenim firmama i proizvođačima nameštaja

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) pozvala je domaće firme iz sektora nameštaja i hrane da se prijave za učešće na sajmu „Susret s kupcima – Serbia Open for Business“ koji će biti održan 13. novembra u Novom Beogradu, u „Belexpocentru“.

Kako je navedeno u saopštenju, uvođenje prakse redovnog održavanja „Susreta sa kupcima“ imaće značajan uticaj i ulogu u promociji Srbije kao pouzdanog izvoznog partnera i povoljne lokacije za strana direktna ulaganja.

Takav koncept je u svetu široko primenjivan i povezuje potencijalne kupce i dobavljače po principu prethodno zakazanih individualnih sastanaka, čime preduzećima štedi vreme i novac.

Ovogodišnji sajam, peti po redu, posvećen je preduzećima koja posluju u oblasti hrane i industrije nameštaja, a očekuje se prisustvo više od 20 velikih multinacionalnih kompanija iz Evrope kao potencijalnih kupaca.

Preduzeća koja se bave proizvodnjom nameštaja i prehrambenih proizvoda na sajmu će imati priliku da se direktno povežu sa velikim međunarodnim kompanijama – potencijalnim kupcima i tako plasiraju proizvode na inostrano tržište.

Direktni sastanci između malih i srednjih preduzeća i kupaca se, nakon registracije, zakazuju unapred putem Internet portala serbiaopen4business.talkb2b.net, a rok za prijavu preduzeća je 20. oktobar.