Koncept „live-in“ garaže

Automobili nisu samo samo sredstvo za prevoz od tačke A do tačke B, pa nije ni čudo da su vlasnici kuća u potrazi za više održivim načinima ugrađivanja svojih omiljenih stvari u kuću, čak i ako je to automobil. Sportski električni automobil poseduje svoje parkirng mesto u dnevnoj sobi kuće.

Koncept „live-in“ garaže

Koncept „live-in“ garaže je projekat brazilskog arhitekte Brunete Fraccaroli – ja koji obezbeđuje jedinstveno mesto za život. Dizajner je sastavio ovu elegantnu, mušku kuću koja predstavlja pravi šou kada je auto van voznog režima. Kada je Maserati uključen u ovu priču, sigurno je da se želi prikazati i kao umetnost. Dosta zastakljivanja, crno – belih i muških gadžeta obiluju u ovom prostoru, i to je ogroman uspeh.

Izgled Live--In garaže
Slika 2 – Izgled Live–In garaže

Sistem je projektovan pre oko 11 godina, a i dalje je savremeniji nego većina prostora koji su projektovani tako u poslednjih 5 godina. Prizemni dom je u obliku slova L i proteže se 30 metara u dužini. Unutrašnjost stana je otvorenog tipa. Široka garažna vrata se otvaraju direktno sa ulice u dnevnom boravku, stvarajući neobičan i istaknut parking prostor za jedan električni sportski automobile, na primer. Usled odsustva izduvnih gasova, automobil postaje deo enterijera. Zastakljeni prostor je u centru plana i pruža glavne izvore dnevne svetlosti u unutrašnjost sobe. Funkcioniše poput fenjera, snabdeva okolne prostore sa dnevnom svetlošću. Uvođenjem trostrukog zastakljivanja, omogućeno je zadržavanje topline u sistemu podnog grejanja koji leži ispod betonskih i epoksidnih smolastih podova.

Unutrašnjost Live--In garaže
Slika 3 – Unutrašnjost Live–In garaže

Gumene trake koje se koriste za zaptivanje automobilskih vrata, ubačene su između klizećeg stakla radi bolje hidroizolacije. Arhitekte se nadaju da će ova funkcija pomoći održavanju stalne temperature u zgradama.

Uvođenjem ovakvog vida inovacija, možete život učiniti zanimljivijim i multifunkcionalnijim. Automobil u vašem radnom prostoru može biti izvor inspiracije, poput bilo kakvog umetničkog dela.