Kompanije LG i ASSA ABLOY će razviti transparentna OLED klizna vrata

Kompanije će potpisati memorandum o razumevanju kako bi započele razvijanje prvih vrata na svetu koja su ujedno i digitalni ekran

Kompanija LG Electronics (LG) potpisaće memorandum o razumevanju sa kompanijom ASSA ABLOY Entrance Systems, globalnim liderom za klizna vrata i servise na pešačkim i industrijskim zonama, kao i kućnim varijantama, kako bi zajedno napravili transparentna OLED klizna vrata. Ovo inovativno rešenje za kupce, prvo takve vrste, biće prikazano ove nedelje imajući na umu specijalizovane komercijalne mogućnosti.

Kompanije LG i ASSA ABLOY će razviti transparentna OLED klizna vrata
Transparentna OLED pokretna vrata

Novi proizvod kombinuje LG transparentan OLED prikaz (model 55EW5G) i softver baziran na SuperSign integrisanom rešenju za upravljanje sadržajem na pokretnim vratima švedskog proizvođača ASSA ABLOY Entrance Systems kako bi se dobio transparentni proizvod. Pored pružanja praktičnog i bezkontaktnog pristupa zgradama i ulazima, transparentna OLED pokretna vrata daće na uvid i nove mogućnosti za pozdravljanje kupaca, komunikaciju sa zaposlenima i neprimetno plasiranje reklamnih i marketinških sadržaja potrošačima.

Zahvaljujući LG VRGB tehnologiji, samoosvetljavajući OLED pikseli reprodukuju tačne boje sa izuzetnim osvetljenjem i velikim kontrastom. Osim toga, LG transparentnu OLED tehnologiju je moguće proširiti i jednostavno prilagoditi različitim vratima i ulazima. Transparentnost omogućava da se predmeti iza ekrana mogu lako videti, čime može lako da se uskladi sa okolinom, dok istovremeno pruža korisne informacije. Robusnog dizajna sa kaljenim staklom, proizvod je veoma dugotrajan i pruža veću sigurnost u kombinaciji sa pokretnim vratima kompanije ASSA ABLOY Entrance Systems..

Kompanije LG i ASSA ABLOY će razviti transparentna OLED klizna vrata
Transparentna OLED pokretna vrata

„Kompanija LG, lider u digitalnoj signalizaciji sledeće generacije, i ASSA ABLOI Entrance Systems, globalni lider u pokretnim vratima, rade zajedno na stvaranju uzbudljivog, novog digitalnog okruženja“, rekao je Paik Ki-mun, viši potpredsednik i direktor odeljenja informacioni prikaz u okviru kompanije LG Electronics Business Solutions. „Naši prethodni veliki transparentni OLED ekrani, koji se mogu naći širom sveta, dokazali su da su vrlo efikasan medijum i sada to podižemo na sasvim novi nivo.“

„Inovacija je osnova svega što radimo“, rekao je Christopher Norbie, izvršni potpredsednik na čelu jedinice ulaznih sistema u okviru kompanije ASSA ABLOI. „Zaista sam ponosan što zajedno sa kompanijom LG kupcima možemo ponuditi ovaj revolucionarni proizvod sa novim transparentnim OLED kliznim vratima. Ovaj proizvod će omogućiti da kupci budu u prvom planu pružajući im fantastično novo rešenje kada je u pitanju prilagođavanje brenda i doživljaju kod potrošača“, rekao je Norbie.

Za više informacija, posetite www.lg.com/rs