Koliko traje zamena stolarije?

Već smo utvrdili da je zamena stolarije definitivno jedna od najvećih i najvažnijih stavki kada je reč o renoviranju stambenog prostora. Kada to tako kažemo, prva pomisao je da je ceo proces zamene dug i mučan. Ipak nije. Budući da se ne radi samo o estetskom “zahvatu” menjanja vrata i prozora koji su dotrajali, pa više ne izgledaju lepo, već i o pitanju izolacije i zagrevanja objekta, ovo je tema kojom se treba ozbiljno pozabaviti na vreme, s obzirom da, suprotno uvraženom mišljenju ne traje dugo. Štaviše, ako imate nekog bliskog da mu ostavite ključ od stana, možete angažovati majstore da to obave dok ste na letovanju. Ovo je zgodno naročito za one koji imaju malu decu i svako prisustvo majstora u kući rezultira haosom i menjanjem svakodnevnice na koju su deca navikla.

Mada kupovina stolarije neosporno jeste krupan finansijski zalogaj za većinu, treba gledati u budućnost i uvideti da će uloženi novac početi da se vraća već sa prvim sledećim računom za struju. Ako to uradite sada, tokom leta i još uvek velikih vrućina, možete primetiti da je i klima manje „jela struju“.

Zamenite prozore

Još jedna stvar koja nam nije za pohvalu. Srbija je jedna od energetski najneefikasnijih zemalja u Evropi, baš zbog loših izolacionih svojstava stambenih objekata, jer su domaćinstva ta koja rasipaju najviše energije – toplotne zimi prilikom grejanja, a energije za hlađenje leti.

Povratak drvene stolarije na mala vrata
Drvena stolarija

Dobra vest je da ovo možete menjati vrlo lako jer svaki respektabilan proizvođač i prodavac stolarije ima u svom timu ljude koji su upućeni u značaj energetske efikasnosti i prilikom ugradnje i prodaje, daje svoj doprinos da se prosek o kojem smo govorili, menja u korist Srbije i njenih resursa. Samo pronađite pravog proizvođača i ne štedite novac kada kupujete. Stolarija se ne menja često, a potrebno je dugo da traje i vrši funkciju efikasno čak i kada prođe garancija na proizvod koji su dužni da ispoštuju.

Prethodni tekstKako će izgledati garažna vrata za desetak godina?
Sledeći tekstALUMIL SUPREME S650 PHOS: Nova ravna vođica idealna za renoviranje