Ostalo Kad kažemo najveći, najlepši, najbolji na svetu mislimo na…? (VIDEO)

Kad kažemo najveći, najlepši, najbolji na svetu mislimo na…? (VIDEO)

Ujedinjeni arapski emirati poznati su, između ostalog, po visokim neboderima i građevinskim zdanjima koja kao dolaze iz skore budućnosti. Uz Burj Khalifu, kao najviši neboder na svetu, od prvog dana ove godine otvoren je i najveći okvir za slike na svetu.

Okvir je visok 150 metara, širok 93 metra i nalazi se u Zabeel Parku u Dubaiju. Gornja galerija dubine 90-ak metara izgrađena je od stakla, istorijski je i strateški locirana tako da jedna strana gleda na stari grad Deiru koji se nalaz na severu dok na južnoj strani posetioci mogu da uživaju i dive se u prelepim vizurama modernog Dubaija.

najveći okvir za slike na svetu
Najveći okvir za slike na svetu

Svakih sat vremena pušta se svega 200 posetioca, a osim jedinstvenog razgledanja ovog grada na raspolaganju su i 3D video simulacije nekadašnjeg Dubaija, zatim vizija Emirata u sledećih 50 godina, za koju moramo priznati da je fantastična i na granici nemogućeg, no ono što je najbolje pak je da je ta vizija za jedne Emirate, sasvim izgledna. Tu je i izložba prezentovana tehnologijom interaktivne virtualne realnost.

Izvor: www.grenef.com

Prethodni tekstČasopis PROZORI&VRATA na sajmu BUDMA 2018
Sledeći tekstLiSEC FitLines – Nova generacija ekonomične proizvodnje izolacionog stakla (VIDEO)