Kad kažemo najveći, najlepši, najbolji na svetu mislimo na…? (VIDEO)

Ujedinjeni arapski emirati poznati su, između ostalog, po visokim neboderima i građevinskim zdanjima koja kao dolaze iz skore budućnosti. Uz Burj Khalifu, kao najviši neboder na svetu, od prvog dana ove godine otvoren je i najveći okvir za slike na svetu.

Okvir je visok 150 metara, širok 93 metra i nalazi se u Zabeel Parku u Dubaiju. Gornja galerija dubine 90-ak metara izgrađena je od stakla, istorijski je i strateški locirana tako da jedna strana gleda na stari grad Deiru koji se nalaz na severu dok na južnoj strani posetioci mogu da uživaju i dive se u prelepim vizurama modernog Dubaija.

najveći okvir za slike na svetu
Najveći okvir za slike na svetu

Svakih sat vremena pušta se svega 200 posetioca, a osim jedinstvenog razgledanja ovog grada na raspolaganju su i 3D video simulacije nekadašnjeg Dubaija, zatim vizija Emirata u sledećih 50 godina, za koju moramo priznati da je fantastična i na granici nemogućeg, no ono što je najbolje pak je da je ta vizija za jedne Emirate, sasvim izgledna. Tu je i izložba prezentovana tehnologijom interaktivne virtualne realnost.

Izvor: www.grenef.com