Mercedes-Benz Citan: zaista profesionalan gradski dostavni kombi

Mercedes-Benz Citan, zaista profesionalan gradski dostavni kombi, snažan, a ipak kompaktan, što ga čini posebno pogodnim za gradsku upotrebu – po prvi put, Mercedes-Benz portfolio dostavnih i kombi vozila sadrži i namensko dostavno vozilo za urbane sredine. Sa svojim impresivnim kvalitetom i dinamikom vožnje, uzornom bezbednošću i ekonomičnošću i uz visok nivo svestranosti i robustnosti, novi Mercedes-Benz Citan je zaista profesionalno gradsko dostavno vozilo.

Sa svojom svestranošču i prilagodljivošću novi Mercedes-Benz Citan daje odgovore na najrazličitije zahteve upućene jednom gradskom dostavnom vozilu. Osnova je furgon sa tri različite dužine: 3.94 m, 4.32 m i 4.71 m.

Kao i kod svih Mercedes-Benz vozila i Citan raspolaže sa sveobuhvatnom bezbednosnom opremom. Gradski dostavni kombi se u standardnoj opremi isporučuje sa elektronskim programom kontrole dinamičke stabilnosti vozila ADAPTIVE ESP®, koji uzima u obzir i teret koji se prevozi.

Pomenuti inovativni sistem dinamičke kontrole upravljanja u novom Citan-u kombinuje funkcije uređaja protiv blokiranja ABS®, kontrola nad i podupravljanja VDC® (Dinamička kontrola vozila), kao i TCS® (Sistem kontrole prijanjanja).

Izbor motora je širok. Tri turbodizel motora sa visokim obrtnim momentom i direktnim ubrizgavanjem sa snagom od 55 kW (75 KS) do 81 kW (110 KS) i benzinski motor sa punjačem koji isporučuje 84 kW (114 KS) ispunjavaju sve standardne zahteve. Snaga se na prednje točkove prenosi putem menjača sa pet i šest stepeni prenosa sa joystick ručicom postavljenoj na dohvat ruke na centralnoj konzoli.

Izuzetna ekonomičnost je još jedan zaštitni znak novog Citan-a. Pored dugih servisnih intervala do 40,000 km ili dve godine, pomenuta ekonomičnost se odnosi i na potrošnju goriva. Indikator stepena prenosa u standardnoj opremi pomaže vozačima novog Citana da usvoje ekonomičan stil vožnje.

Bilo da je prazan ili natovaren, novi Citan je istinski Mercedes-Benz, koji nudi preciznost, bezbednu vožnju i glatko rukovanje na koje su vozači Sprintera i Vita navikli.

Dodatne informacije o Mercedes-Benz-u su dostupne na:

www.media.daimler.com
www.mercedes-benz.com
www.citan.mercedes-benz.com