Tehnologija prozorske ventilacije

Čist vazduh u vašem domu

Samo kontrolisana ventilacija može da stvori zdraviji ambijent u celokupnoj prostoriji. Ona kombinuje udobnost doma i energetsku efikasnost objekta. Zbog sve više hermetičke gradnje objekata, sve se više se kontroliše razmena vazduha i automatski prilagođava potrebama korisnika.

Prozorski ventilacioni sistemi
Slika 2 – Prozorski ventilacioni sistemi

Inovativni prozori i zidni ventilatori omogućavaju snabdevanje svežim vazduhom udobno i efikasno. Ovi ventilatori takođe, štite od polena, buke, buđi i vlage. Ostali zagađivači vazduha u zatvorenom prostoru se mogu detektovati i automatski regulisati povezivanjem inteligentnih senzora kvaliteta vazduha.

Prozorska ventilacija

Svestrani asortiman inovativnih ventilacionih sistema za ugradnju u blizini prozora koristi se za preciznu i fleksibilnu implementaciju.

Sistemi za provetravanje
Slika 3 – Sistemi za provetravanje

Zidni ventilatori

Posebno prilikom renoviranja prostorija i objekta uopšte, postoje mnogi razlozi za odabir moćnih zidnih ventilatora. Ovi ventilatori se takođe mogu fleksibilno integrisati u objektima koji se retrospektivno planiraju i koji obavljaju mnoge dodatne funkcije.

Senzori

Inteligentni senzori detektuju stepen unutrašnjeg zagađenog vazduha, dok je još u ranoj fazi i aktiviraju prozorske ili zidne ventilatore automatski, ukoiko je  to potrebno.

Integrisana ventiacija
Slika 4 – Integrisana ventiacija

Strujanje vazduha se dovodi prirodnim putem uz pomoć poklopca za podešavanje sa jedne strane i samopodešavajućeg poklopca sa druge strane.

Samopodešavajući poklopac radi mehanički i brine se da količina ventilacije ostane ista pri promeni jačine vetra, što znači da je regulisanje količine vazduha nezavisno od jačine vetra.

Smanjenje korišćenja energije u zgradama za 2/3 je izvodljivo sa postojećom tehnologijom. Prozori, fasade i staklo omogućuju automatsko prilagođavanje i građevinski servis. Kao i naša koža i odeća, razvoj građevinarstva obezbeđuje dobre uslove stanovanja sa minimalnim korišćenjem energije.

Smanjenje potrošnje energije
Slika 5 – Smanjenje potrošnje energije