Inovativna garažna vrata – pomeranje u korist prostora

Garaža je obično jedan od većih zatvorenih prostora svake kuće često nalik pećini, njen osnovni cilj je ograničen na skladištenje ili sklonište za vozila. U današnje vreme, vlasnici kuća žele da maksimalno iskoriste prostor u svojim domovima, pa se garaža koristi ne samo za automobile, već i za alat pa čak i kao soba više.

Renoviranje i prepravljanje garaže, postalo je industrija sama za sebe. Vlasnici kuća pronašli su načine da transformišu svoju garažu u pristupačniji i korisniji prostor. Kako bi se to omogućilo, potrebno je rekonstruisati garažna vrata u mnogo privlačniju strukturu koja ima prirodnu ventilaciju i protok svetlosti bez gubitka funkcionalnosti.

Garažna vrata Vas povezuju sa spoljašnjim svetom
Slika 2 – Garažna vrata Vas povezuju sa spoljašnjim svetom

Izolacija garažnih vrata

Garažna vrata koja nemaju izolaciju značajno povećavaju potrošnju energije kao i troškove. Kod vrata koja imaju izolaciju, ona se sastoji od dva sloja polietilena, smeštenim u sendviču između dva sloja metalizovanog filma. Ovaj visokoreflektujući film blokira 95 odsto zračenja toplote, za razliku od tradicionalnog  fiberglasa ili celulozne izolacije, koja absorbuje toplotu. Kada materijali absorbuju toplotu, oni usporavaju njen proces.

Tehnologija preklapanja

Garažna vrata bez šina imaju jedinstvenu tehnologiju preklapanja. Sa preklopnim vratima u garaži dobija se na prostoru. Vrata se otvaraju, savijaju na pola i podižu u nivo plafona.

Tehnologija preklapanja garažnih vrata
Slika 3 – Tehnologija preklapanja garažnih vrata

Garažna vrata Vas povezuju sa spoljašnjim svetom. Ova vrata pomažu da spoljašnji svet postane deo Vašeg doma.

Renoviranje i prepravljanje garaže - industrija sama za sebe
Slika 4 – Renoviranje i prepravljanje garaže – industrija sama za sebe

Prethodni tekstSavremena kuća od slame u Zagorju
Sledeći tekstIrci usvojili: Sve nove kuće u predgrađu Dablina moraju biti pasivne