Kako promeniti tradicionalno razmišljanje o garažama?

Garaže su oduvek bile prostorije koje služe za ostave, odlaganje nepotrebnih stvari, ali i za čuvanje Vašeg mezimca i još po kojeg točkaša. Decenijama se malo ulagalo u dizajn garaže i garažnih vrata zbog same funkcije. Međutim, već godinama u nazad, drastično je u porastu umetnički dojam koji one mogu ostaviti po sve prolaznike. Vodi se računa o estetici spolja i funkcionalnosti i ekonommičnoosti garažnog prostora iznutra.

Inovativne kompanije sa kretivnim idejama i visokim ciljevima, u potpunosti menjaju način na koji vlasnci kuća razmišljaju o svojim garažama. Na tržištu postoje linije garažnih vrata koje transformišu garažu sa sterilnim prostorom u uzbudljivu sobu neograničenih mogućnosti, i to u nekoliko sekundi.

Klasičan tip garažnih vrata
Slika 2 – Klasičan tip garažnih vrata

Garaža, nekad – i sad

Garaža, obično jedna od većih zatvorenih prostora prosečne kuće, često je nedovoljno iskorišćena. Danas su garažni prostori i više od toga što sam naziv kaže. Prateći deo su kuće – u smislu prostorije više. Mogu biti salon itd. Vlasnici  kuća koji žele da maksimalno iskoriste svoj prostor u domu, koriste garažu isključivo kao deo životnog prostora. I to kvalitetnog.

Prepravljanje i renovirane garaža dovelo je do nastanka čitavog industrijskog lanca i nove sfere tržišta. Vlasnici kuća su sa pronalaženjem načina transofirmisali svoju garažu u više pristupačan i koristan prostor.

Lifestyle ekranizovani sistem garažnih vrata

Ovaj sistem prevazilazi sve nedostatke. Takođe, ne zahteva posebna ulaganja u održavanje. Dizajniran je da pruži prirodnu ventilaciju i prirodno svetlo u garaži stvarajući na taj način otvoreni prostor unutar kuće. U mogućnosti je da obezbedi užitak svežeg vazduha i sunca, štiteći pri tom prostor od lišća, otpadaka, insekata i drugih štetočina. U roku od nekoliko sekundi, ekran se može uvući i garaža se može zatvoriti. Lifestyle ekranizovani sistem je estetski unapređen i poboljšava privlačnost kuće.

Lifestyle ekranizovani sistem garažnih vrata
Slika 3 – Lifestyle ekranizovani sistem garažnih vrata