Neobična garažna vrata koja ostaju primećena

Garažna vrata kao glavni deo vaše kuće

Tim arhitekata iz Olison Kundig-a, dizajnirao je kabinu kao sklonište u sred šume – malu kutiju sa velikim prozorom koji se otvara i gleda na okolni šumoviti pejzaž. Veći prozori – zidovi otvaraju čitav prostor prirodi. Koncept dizajna sastoji se iz tri dela: u osnovi je betonska blok kutija sa umetkom od iverice. Vremenom, materijali od kojih je kabina izgrađena stare i stiču patinu koja se uklapa u prirodni ambijent. Otvoreni unutrašnji prostor ima nameru da bude besprekorno proširen u prirodnom okruženju.

Nadstrešnice garažnih vrata

Vrata su dostupna u dve funkcije: kao nadstrešnice i kao vrata na uvlačenje. Ova garažna vrata su jeftinija i najpogodnija za manje otvore, u odnosu na dvostruke otvore za vrata, kao i manualna, u odnosu na automatska. Prilikom otvaranja i zatvaranja, ovaj tip vrata ima manji prilazni put, međutim, u otvorenom položaju vrata su isturena.

Garažna vrata sa dekorativnim motivima

Rešenja koja predlažu Normstahl dizajn garažnih vrata ne samo da zadovoljavaju estetski apetit, već i naprednu tehnologiju. Ova vrata imaju standardni alarmni sistem i sistem za zaključavanje koji sadrži cilindar i čaure, zaključavajući mehanizam i robustan profil. Dekorativni dizajn garažnih vrata proširen je na 11 varijanti stilskog i harmoničnog izgleda, u smislu upotrebljivosti i estetike. Pravilnim izborom materijala, pametnom tehnologijom i univerzalnim dizajnom, predstavljen je pravi predmet žudnje koja  je suptilno ukrašena ukrasima i lako uklopljiva u svaki stil.

Garažna vrata sa dekorativnim motivima

Drvena garažna vrata

Zahvaljujući izolacionom sloju debljine do 42 mm i koeficijentom prenosa toplote od približno 1 V/m²K poboljšana je udobnost, ali je i ostvarena znatna ušteda energije. Izolacija nije jedina prednosti ovog modela garažnih vrata. Izuzetna udobnost i sigurnost postignute su upotrebom kotrljajućih ležajeva u točkovima.
Na tržištu, iz dana u dan, osvanjuju sve inovativniji i fleksibilniji modeli garažnih vrata u smislu funkcionalnosti. Pitanje je trenutka kada će ona dobiti daleko veću funkciju osim čuvanja vašeg mezimca. Dizajn, kao neobilazni element ukazuje na sve veći značaj estetike danas, postavljajući je ponekad iznad funkcionalnosti.

Zadivljujuća garažna vrata Velika primena garažnih vrata inovativnog dizajna