Drvo aluminijum prozori novog doba

Drvena aluminijum stolarija predstavlja savršen spoj prirodnog kvaliteta drveta i čvrstine koju nam daje aluminijum, kao i topline koja je preko potrebna prostoru u kojem živimo i radimo.

Drvo aluminijum prozori su izrađeni od visokokvalitetnih profila koji su sa unutrašnje strane od drveta, a sa spoljašnje od aluminijuma. Ovi profile obezbeđuju visoku zvučnu i toplotnu izolaciju. Toplina drveta iznutra pruža prijatan i komforan boravak u domu, dok aluminijum sa spoljašnje strane omogućava lako održavanje i trajnu zaštitu.

Ugradni drvo aluminijum prozori u domu
Slika 2 – Ugradni drvo aluminijum prozori u domu

Drvo na prozorima se bajcuje i lakira u željenu boju ili se furnira hrastovim furnirom i finalno takođe bajcuje u željenu boju, dok se aluminijum trajno eloksira ili plastificira takođe u željenu boju kupca. Kvalitet završne obrade drveta se postiže toniranim impregnantima i vodenim lakovima.

Profili drvo aluminijum prozora
Slika 3 – Profili drvo aluminijum prozora

Drvo aluminijum prozori su savršen proizvod za zastakljivanje prostora. Prozori su jedan od najvažnijih elemenata našeg doma, oni nam pružaju toplinu i čuvaju od spoljašnih uticaja – sunca, kiše i vlage. Prilikom izrade drvo aluminijum prozora potrebno je da se velike toplotne dilatacije i da se dalje amortizuju kako ne bi negativno uticale na kvalitet samog prozora. U kombinaciji drvo aluminijum stolarija mogu se napraviti gotovo svi tipovi vrata i prozora: jednokrilni, dvokrilni, fiksni, klizni i lučni.

Drvo - alu stolarija
Slika 4 – Drvo – alu stolarija

PVC spojnice

Vezu između spoljašnog dela prozora koji čini aluminijum i unutrašnjeg koji je izrađen od drveta, čine PVC spojnice, sa kojima se spajaju ova dva elementa, i koje ne prenose postojeća međusobna naprezanja. Tako se dobija pouzdana i sigurna veza u kojoj aluminijum klizi po spojnicama i to nezavisno od bilo kakvih promena na samom drvetu, pa samim tim im daje veoma dug vek eksploatacije. Drvo aluminijum prozori su okovani sigurnosnim okovom renomiranih proizvođača, koji imaju više tačaka zaključavanja što doprinosi boljem dihtovanju i stepenu sigurnosti.

Prednosti drvo aluminijum prozora

Prednosti leže u: odličnoj toplotnoj i zvučnoj izolaciji, stvaranju prirodne atmosfere i prijatnog boravka u prostoru, jednostavni su za održavanje, stabilni su, imaju izuzetno dug vek trajanja i mogu se naći na tržištu u širokom spektru boja drvenog i aluminijumskog dela prozora.