Žaluzine kao najefikasniji sistem zaštite od sunca i zagrevanja

Žaluzine se odlikuju se lakom montažom i još jednostavnijim upravljanjem i održavanjem. Ugrađuju se u kutije ispred ili iznad prozora. Žaluzine štite prostor od prekomernog zagrevanja usled refleksije sunčevih zraka stvarajući optimalan svetlosni i toplotni komfor, a samim tim se smanjuje ukupna potrošnja energije u vašem domu ili poslovnom prostoru.
Žaluzine u vašem domu
Slika 2 – Žaluzine u vašem domu

Pokretanje lamela i regulisanje njihovog nagiba može biti mehaničko pomoću kurble ili automatizovano elektromotorom (na prekidač ili daljinskim upravljanjem).

Standardne žaluzine

Standardne žaluzine se ugrađuju nezavisno od tipa gradnje, bilo da je stara gradnja ili nova gradnja. Ugrađuju se nakon završetka fasade i budući da su vidljive spolja zajedno sa kombinacijom raznovrsnih fasada i stolarijom dodatno ulepšavaju izgled objekta.

Standardne žaluzine
Slika 3 – Standardne žaluzine

Žaluzine otporne na vetar

Preporučuje se postavljanje dodatne zaštite, odnosno, ANTI WIND sistem na objektima koji su izloženi jakim vetrovima kao što je košava. Sistem se sastoji od INOX sajle debljine 3mm koja obezbeđuje dodatnu zaštitu i otpornost žaluzine na jake udare vetra.

Sigurnosne žaluzine

U letnjm periodu, kada sunce sija i napolju je vruće, sigurnosne žaluzine su vrednije od zlata. One smanjuju stepen radijacije, što daje prijatnu temperaturu u prostoriji, a istovremeno smanjuje količinu energije potrebnu za hlađenje.

Sigurnosne žaluzine
Slika 4 – Sigurnosne žaluzine

Tokom zime, kontrola sistema solarnog zasenčenja (sigurnosne žaluzine), usmeravaju solarnu energiju u prostoriju smanjujući troškove grejanja.

Sistem zaštite od sunca
Slika 5 – Sistem zaštite od sunca

Spoljašnje venecijaner roletne se mogu staviti pod bilo kojim uglom, ručno ili automatski, na bilo koju visinu. Sigurnosni sistem sprečava da dođe do oštećenja kada roletna naiđe na prepreku.