Dostupan novi premium dizajnerski sistem sa aluminijumskom opcijom

Novi premium sistem GEALAN-KONTUR® od 82,5 mm stavlja fokus na dizajn prozora. Maksimalan udeo stakla pruža još više svetla u sobama. Rezultat su fasade i enterijeri koji odražavaju najnovije arhitektonske trendove. Jedan plus za dnevno svetlo, plus za performanse i aluminijumski dizajn kao potvrda jasne, linearne i moderne arhitekture prozora.

Elegantan. Robustan. Svestran.

GEALAN-KONTUR® je svestran i moderan sistem PVC profila.

U tankim profilima postoji mnogo sigurnosti i stabilnosti! Po želji sa dva materijala koji se savršeno nadopunjuju: višekomorni sistem osigurava najbolju toplotnu izolaciju, a moderan aluminijum nudi izrazito moderan izgled i dodatnu zaštitu od vremenskih uticaja.

GEALAN KONTUR®: Dizajn zadovoljava funkciju

Novi premium sistem GEALAN-KONTUR® ima još više za ponuditi od modernog izgleda i širokog spektra mogućnosti dizajna: Zahvaljujući inovativnom dizajnu, sistem od 82,5 mm sa tri nivoa dihtunga postiže vrhunske performanse u zvučnoj i toplotnoj izolaciji, kao i u statici.

Ojačanja unutar celog dizajna sistema i upotreba tehnologije lepljenja povećavaju stabilnost: Lepljenjem okna na profil krila, krutost staklenog stakla prenosi se na krilo, čineći celi sistem stabilnijim. Fiksni centralni distancer osigurava optimizovanu protivprovalnu zaštitu od samog početka.

GEALAN-KONTUR®
GEALAN-KONTUR® / foto: Gealan

„Zato što želimo proizvesti najbolje sisteme profila.“

Moderni svestrani GEALAN-KONTUR® zadovoljava sve zahteve za vrhunski profilni sistem sa dubinom ugradnje od 82,5 mm. André Wünsche, menadžer sektora za upravljanje proizvodima / inovacije / Centar za korisničku podršku u GEALAN-u, ukratko objašnjava novi premium razvoj: „Sa GEALAN-KONTUR-om® vodimo ga do krajnjih granica. Sva svoja znanja, svo naše iskustvo upakovali smo u naš novi premium sistem. Zašto? Jer mi u GEALAN-u želimo proizvesti najbolje sisteme profila.“

Zahvaljujući dubini ugradnje od 82,5 mm, GEALAN-ov novi premium sistem GEALAN-KONTUR® pogodan je za nove građevinske projekte kao i u sektoru obnove.

Optimizovana toplotna izolacija

Sa profilima iz sistema GEALAN-KONTUR® toplota ostaje tačno tamo gde bi trebala biti.

GEALAN-KONTUR® moderni aluminijumski dizajn prozora i vrata
GEALAN-KONTUR® moderni aluminijumski dizajn prozora i vrata / foto: Gealan

GEALAN-KONTUR® profili postižu testiranu Uf vrednost od 1,0 W/(m²K). Tri nivoa dihtovanja omogućavaju optimalnu nepropusnost u sistemu, dok srednji nivo dihtunga osigurava prekid protoka toplote. Na taj način premium sistem osigurava da u ledenoj zimi hladnoća ostane napolju, a ugodna toplota ostaje unutar četiri zida.

Zvučna izolacija bez premca

Percepcija buke je različita za svaku osobu. Od noćnog kontinuiranog nivoa zvuka većeg od 45 decibela zbog buke automobilskog ili železničkog saobraćaja, san je ozbiljno poremećen. Takav nivo buke možemo da poredimo sa tihim radijskim tonovima ili tihim scenama razgovora. Nivoi buke koji konstantno prelaze 60 decibela mogu trajno uticati na vaše zdravlje. Takav nivo buke se dobija, na primer, kada televizor radi na normalnoj glasnoći prostorije. Stoga su prozori sa svojstvima koja apsorbuju zvuk, poput onih koje je omogućio GEALAN-KONTUR®, vredan doprinos zdravom načinu života.

Svestrani GEALAN-KONTUR® može primiti akustično izolaciono staklo debljine do 56 mm, a ako se koriste posebna krila aluminijumske ljuske, mogu se postići čak i debljine stakla od 66 mm.

GEALAN-KONTUR® profili
GEALAN-KONTUR® profili / foto: Gealan

Protivprovalna zaštita započinje sa prozorima

Prozori, balkonska i dvorišna vrata zapravo su slabe tačke fasade zgrade. Uvek postoje dobre mogućnosti za provalnike da uđu u stan. Stoga je neizmerno važno optimalno zaštititi ta područja i razmotriti sveobuhvatnu protivprovalnu zaštitu.

Novi premium sistem kompanije GEALAN već to dodatno zaustavlja – jer je sofisticirana geometrija profila GEALAN-KONTUR® stabilna i teško ju je probiti. U većini provala prozore izbacuje uljez koji postavlja odvijač između okvira i krila. Na fiksnoj kupoli središnjeg dihtunga kompanije GEALAN-KONTUR® protivprovalni alati nailaze na efektivnu barijeru u profilu.

Zato – igrajte na sigurno sa GEALAN all-rounderom u segmentu od 82,5 mm: Geometrija profila GEALAN-KONTUR® posebno je optimizovana za protivprovalnu zaštitu sa ojačanim profilnim šipkama na važnim tačkama napada koje podržavaju celokupni koncept.

Gealan

GEALAN RS d.o.o.
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Beograd-Batajnica
T. +381 11 748 0404
grujo.ristic@gealan.rs
marko.andrejevic@gealan.rs
www.gealan.rs