Dizajnirani stakleni paneli

Joel Berman dizajnira staklene panele koji poboljšavaju kontekst savremenom prostoru, naročito sa kolekcijom Ellise – u kojoj je predstavio svoj najnoviji dizajn. On ima neobičan talasasti dizajn definisan velikim utisnutim transparentnim eliptičnim oblicima.

Dobro kod staklenih panela je to da se oni mogu koristiti u mnogim aplikacijama – u zavisnosti koliko se dozvoljava na kreativnosti. Mogu se koristiti kao zidni paneli, plakari, vrata, stepenište, u prostorijama: kuhinji, kupatilu ili čak spavaćoj sobi, a mogu se koristiti samo imaginarno u zatvorenom prostoru kao što je zastakljena bašta.

Sve je fleksibilnija i efikasnija upotreba prostora sa staklenim panelima, a naročito postaje obaveza za kancelarije, hotele, izložbene centre, studije i slično.

Stakleni paneli u poslovnim kancelarijama
Slika 2 – Stakleni paneli u poslovnim kancelarijama

Koriste se inteligentna rešenja koja pružaju multifunkcionalnu konfiguraciju prostorije u kombinaciji sa otvorenošću i vidljivošću. Stakleni paneli kombinuju koncept prostorije koja je zvučno izolovana i ispunjena dnevnom svetlošću.

Stakleni paneli omogućavaju rasporede prilagođene u zavisnosti od primene

Stakleni izlozi i pregrade su pogodne za poslovne objekte, a takođe i za porodične kuće u kojima želimo odvojiti celine u jednom prostoru, bez okvira.

Joel Berman dizajn
Slika 3 – Joel Berman dizajn

Najčešće se upotrebljava lamirano i kaljeno sigurnosno staklo, debljine od 8-19mm u zavisnosti od mera i zahteva kupaca. Staklo može biti matirano, providno, farbano ili u boji.

Cilj moderne arhitekture današnjice jeste da se unutrašnjost prostora u što većoj meri poveže sa okruženjem. To je moguće uz pomoć novih, staklenih panela koji će nadmašiti sva vaša očekivanja od pregradnih zidova.