ESTE TEAM – Kompanija intermac: 30 godina sa vama!

Intermac logo

Pre trideset godina u okviru italijanske grupacije BIESSE osnovana je kompanija INTERMAC, koja je tada bila specijalizovana za proizvodnju mašina za obradu stakla, a vrlo brzo je proizvodni program proširen i na mašine za obradu kamena i metala. Te iste godine, kompanija INTERMAC je prezentovala mašinu Masterglass, koja je u to vreme bila prvi automatski obradni centar za graviranje stakla – potpuna novina koja je i danas asocijacija za ovu kompaniju. Inovativnost je pokretačka sila kompanije INTERMAC, u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

OD OBRADNIH CENTARA DO CENTARA ZA INOVATIVNU PROIZVODNJU

 • 1987. Osnivanje INTERMAC-a u cilju projektovanja i proizvodnje mašina za obradu stakla
 • 1990. Predstavljanje novog modela Master Edge, prve numerički upravljanje mašine za obradu ivica
 • 1994. INTERMAC svoju tehnologiju prilagođava i sektoru za obradu kamena sa CNC obradnim centrom Master Stone
 • 1998. Početak internacionalnog poslovanja: osnivanje prvog međunarodnog ogranka kompanije u Singapuru
 • 1999. Kupovina kompanije Busetti, koja je specijalizovana za dvostrane brusače i linije za brušenje
 • 2001. Kupovina DIAMUT-a, kompanije specijalizovane za proizvodnju dijamantskih alata za staklo i kamen
 • 2007. Kupovina američkog AGM Inc. i osnivanje INTERMAC America
 • 2008. Ulazak u sektor obrade metala sa sistemom za rezanje vodenim mlazom PRIMUS
 • 2014. Lansiranje softverskog paketa bSolid i bSuite, koji je postavio nove standarde u softveru
 • 2016. Predstavljanje nove generacije obradnih centara Master serije
 • 2017. Veoma posebna godina, s obzirom da kompanija INTERMAC slavi 30-tu godišnjicu

Iako su CNC obradni centri praktično sinonim i zaštitni znak brenda kompanije INTERMAC, tu se nije stalo. Današnja paleta proizvoda se deli po sektorima za obradu stakla, kamena i metala, tako da je proizvodni program proširen i na druge mašine kao što su:

Za potrebe sektora građevinarstva, izradu stolarije i strukturalnih fasada izdvajamo linije proizvoda GENIUS i VERTMAX, koje omogućavaju precizno i brzo rezanje i obradu monolitnih i laminiranih stakala uz visoku produktivnost i redukovane troškove:

GENIUS  – više modela reznih stolova i linija za monolitno i laminirano staklo
MASTER CNC  – obradni centri različitih dimenzija i broja osa za obradu stakla i kamena
BUSETTI – dvostrani i četvorostrani brusači i linije za brušenje stakla
VERTMAX vertikalni CNC – evolucija u vertikalnoj obradi stakla
PRIMUS – sistemi za rezanje vodenim mlazom WATER JET
DIAMUT – dijamantski alati za obradu stakla i kamena vrhunskog kvaliteta

Obradni centri iz serije VERTMAX su novo vertikalno rešenje za izradu vrata, prozora, parapeta, strukturalnih stakala, uključujući neophodne otvore i ureze, sve to u jednom automatskom proizvodnom procesu. VERTMAX je projektovan za operacije bušenja, brušenja, zamovanja, obrade frezom i poliranja stakla za nameštaj i/ili strukturalna stakla (pravolinijska i krivolinijska), pri čemu se garantuje visok kvalitet završne obrade, fleksibilnost i produktivnost. Mogu se obrađivati monolitna, laminirana kao i laminirana stakla sa low-e filmom, kvadratnog, pravougaonog ili bilo kog drugog oblika pri čemu je jedino ograničenje da komad mora imati jednu ravnu stranu i da bude stabilan.

Rezni stolovi i linije iz serije GENIUS
ESTE TEAM doo, rezni stolovi i linije iz serije GENIUS

Rezni stolovi i linije iz serije GENIUS predstavljaju INTERMAC-ov odgovor na rastuće zahteve tržišta. U stanju su da zadovolje potrebe svake staklarske proizvodnje: komponente vrhunskog kvaliteta, rešenja za neprekidan rad uz minimalno održavanje, patentirani magacin alata, softver koji predstavlja revoluciju u smislu performansi i jednostavnosti prilikom upotrebe. Na ovaj način se, odabirom odgovarajućeg modela, mogu postići visoki nivoi produktivnosti. Izbor je zaista veliki, od više modela automatskih stolova za monolitno staklo, preko automatskih stolova za rezanje laminiranog stakla pa sve do kompletnih automatizovanih linija za rezanje obe vrste stakala, sa ili bez automatskih magacina i sistema za utovar stakla.

ESTE TEAM doo kontaktNa teritoriji Jugoistočne Evrope, kompanija INTERMAC je sve vreme svog postojanja prisutna, međutim od 2005. godine, kada ESTE TEAM d.o.o. postaje njen distributer i autorizovana servisna služba, počinje prava ekspanzija.

ESTE TEAM d.o.o. posluje u sektoru opreme za obradu stakla, AL & PVC-a, metala i kamena od 2005. godine. Ova kompanija je za kratko vreme uspela da zauzme stabilan položaj na tržištu i to najpre zahvaljujući veoma profesionalnom, iskusnom i dinamičnom osoblju kao i visokom nivou tehničkog poznavanja proizvoda koje nudi tržištu, odličnom poznavanju stranih jezika i efikasnoj organizaciji radnih procesa.

ESTE TEAM d.o.o. svojim klijentima nudi kompletnu saradnju, počev od konsultantskih usluga pri nabavci mašina, opreme i alata za obradu stakla, AL & PVC-a, metala i kamena pa sve do servisnih usluga u post-prodajnoj fazi koje predstavljaju ključ uspeha kod klijenata. Vizija kompanije jeste da zajedno sa svojim klijentima tržištu Jugoistočne Evrope predstavi vrhunsku svetsku tehnologiju, čime će se podići standardi kvaliteta i estetike finalnih proizvoda od ovih materijala koji su u sve većoj primeni u svakodnevnom životu. To se postiže stalnim ulaganjem u tehnološka znanja osoblja, inovacijom radnih procesa, još bližom saradnjom sa klijentima…

Prodajni program obuhvata mašine vodećih svetskih proizvođača:

 • INTERMAC mašine za obradu stakla, kamena i metala
 • DIAMUT dijamantski alati za obradu stakla i kamena
 • EMMEGI mašine za obradu AL&PVC-a
 • MOVETRO sistemi za utovar i skladištenje stakla
 • PERFECTSPIL softverska rešenja za upravljanje proizvodnjom
 • ADELIO LATTUADA vertikalne brusilice i fazetirke
 • SCV SYSTEM perilice, peskirnice, ekstruderi i linije za izo staklo
 • PUJOL peći i EVA folije za laminiranje stakla
 • DELTA MAX AUTOMAZIONE sistemi za kontrolu kvaliteta
 • IMMMES sistemi za tretman vode

Pored prodaje mašina gore navedenih proizvođača, važnu poslovnu aktivnost predstavlja post-prodajne usluge koje ESTE TEAM d.o.o. pruža svojim klijentima. Prioritet tehničke službe ove kompanije je pružanje brzih i kvalitetnih servisnih usluga kada i gde je to potrebno. Vrše se instalacije novih mašina, obuka operatera za rad na njima kao i servisne intervencije po potrebi. Ova služba je takođe zadužena i za naručivanje rezervnih delova i telefonsku asistenciju, a sve to da bi klijenti bili u mogućnosti da neometano obavljaju svoje radne aktivnosti.

ESTE TEAM d.o.o.

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net