Hörmann – Čelična unutrašnja vrata

Unutrašnja vrata u mnogim objektima moraju da ispunjavaju visoke zahtev. U poslovnim prostorijama unutrašnja vrata se češće otvaraju. U privatnim objektima čelična unutrašnja vrata su pravi izbor za dečje sobe ili pomoćne prostorije.

Često se privatnim investitorima automatski nude unutrašnja i sobna vrata od drveta. Ali, oni bi trebalo da razmisle o čeličnim vratima za posebne potrebe: ako npr. postoje visoke temperaturne razlike i razlike u vlažnosti vazduha, kako je to obično slučaj sa prostorijama u kojima se nalaze veš mašine i u hodnicima, drvena vrata mogu brzo da se iskrive.

Čelična vrata, kao što su npr. vrata ZK proizvođača Hörmann nasuprot tome odgovoraju najvišoj klimatskoj klasi III koju je propisao RAL-institut. Ova klasa govori, da će se vrata u ekstremnim hirdotermičkim uslovima, samo minimalno iskriviti unutar postavljenih granica.

Pregled klimatskih klasa

Osim toga ZK-vrata odgovaraju drugoj po redu kategoriji opterećenja, kategoriji S, što znači da su visokootporna na jake udarce i iskrivljenje. Time su otporna na dečije lupanje vratima ili od raznih drugih nezgoda u dečijim sobama.

Pored privatnih domaćinstava ZK-vrata se nude i za poslovne prostorije: u npr. veterinarskim ordinacijama se vrata ne samo otvaraju i zatvaraju često, već moraju i dugo da zadrže lep izgled i funkcionalnost nakon što budu stalno grebana šapama kućnih ljubimaca. Njihov duži vek je od velikog značaja i u vrtićima, školama i drugim javnim ustanovama. Hörmann-ova ZK-vrata su na raspolaganju u više boja za individualnu upotrebu.

Za kućnu atmosferu stručnjaci HÖrmann-a su se potrudili da dovedu do savršenstva vrata u drvenim šablonima. Kod Hörmann-a su u ponudi trešnja, bukva i različite boje hrasta. ZK-vrata se osim toga mogu dobiti i sa različitim garniturama kvaka i pločica, kao i sa različitim dimenzijama ostakljenja. Hörmann-ov program obuhvata i odgovarajuće čelične štokove sa mnogobrojnim različitim profilima.

www.hormann.rsHörmann Serbia d.o.o.
Udarnih desetina 32
11000 Beograd-Surčin, SRB
T. +381 11 844 0821
M. +381 62 760 126
E. b.simovic@hormann.rs
W. www.hormann.rs

Prethodni tekstProizvodnja i ugradnja plastičnih prozora – deo III
Sledeći tekstKasnimo sa izdavanjem građevinskih dozvola