ALIPLAST „Open day“

Aliplast je kompanija dobro poznata na evropskim tržištima kao vodeći dobavljač aluminijumskih profila za građevinsku industriju. Odluka o pokretanju nove linije za ekstruziju došla je kao potreba za širenjem ponude u sopstvenim sistemima i potencijalnim učešćem u drugim industrijama, osim građevinske.

Od početka ekstruzije u Poljskoj 2011. godine, Aliplast nudi razvoj i proizvodnju specijalnih profila i individualnih rešenja, uključujući i dodatnu obradu, zaštitu aluminijuma (plastifikacija) i usluge koje pruža obradni centar.

„ALIPLAST Extrusion”

Zvanično puštanje u rad nove prese obavljeno je 25. septembra. „ALIPLAST Extrusion” je završio montažu druge, moderne potpuno automatske prese za ekstruziju, pritiska 2800 tona sa mogućnosti prihvata aluminijumskih trupaca prečnika do 9 inča. Ova presa će povećati proizvodni kapacitet kompanije za 12 000 tona godišnje, na preko 22000 tona.

Nova presa tehničke specifikacija: Maximalna dužina profila do 14 m, maksimalna širima: 400mm, minimalna težina 0,9 Kg/m, maksimalna težina 20 Kg/mm, materijal: legure aluminijuma prema standardima EN AW 1050, 6060, 6063, 6005, 6082.

Jedna od glavnih tačaka na programu „ALIPLAST Extrusion Open day” događaja je bio obilazak fabrike: prese za ekstruziju ali i drugih investicija u Aliplast-u; nova linija za bojenje sa dezenom drveta (horizontalna, automatska linija) i linija za bojenje delova okova ili prateće opreme.

Događaj je nastavljen u restoranu, uvodnom reči od strane direktora g-dina Jana Kidaja i gradonačelnika Lublina Krištofa Žuka. Nastavak večeri, oko 200 gostiju, proveli su u ugodnoj atmosferi uz gala posluženje i provod do jutra.

Aliplast konstatno širi svoj operativni prostor i prilagođava se potrebama tržišta. Aliplast Extrusion je moderna kompanija sa visoko kvalifikovanom radnom snagom, naprednim tehnološkim resursima i Elumatec obradnim centrom.

Aliplast Extrusion ima sve alate za optimizaciju oblika profila

Aliplast Extrusion ima sve alate za optimizaciju oblika profila i tipa obrade kako bi se dobio potpuno upotrebljiv proizvod, smanjilo vreme proizvodnje i osigurala atraktivan cena. Ponuda za obradu profila uključuje sledeće procese: sečenje, savijanje, glodanje.

Sve se radi pod jednim krovom. Aliplast ništa ne nabavlja spolja. Od ideje do crteža alata, od trupca do ekstruzije, od površinske pripreme do plastifikacije, od izolacije i pakovanje do transporta do kupca u Belgiji, Francuskoj, Mađarskoj, Nemačkoj…

Aliplast nudi visoko kvalitetnu ekstruziju aluminijuma są konkurentnim cenama za upotrebu u svim industrijama. U skladu są aktuelnim očekivanjima tržišta, visoko kvalifikovan, iskusan tim i napredan mašinski park je na rapolaganju. Aliplast Aluminium Extrusion se nada dugotrajnom partnerstvu sa kompanijama iz svih sekora industrije.

www.aliplast.rs

ALIPLAST ALUMINIUM SYSTEMS
M. +381 64 19 657 19
bojan.jovicic@aliplast.rs
www.aliplast.rs