3M™ DI-NOC™ folije za uređenje i dizajniranje

3M™ DI-NOC™ materijali za uređenje, dizajniranje i renoviranje spoljnih i unutrašnjih površina zgrada, plovila i objekata.

Koja je primena 3M™ DI-NOC™ folija za arhitekturni dizajn?

3M™ DI-NOC™ folije za uređenje enterijera i eksterijera u zavisnosti od vrste površine, dele se na unutrašnje i spoljne. Po načinu ugradnje dele se na one koje mogu da se lepe sa unutrašnje strane stakla odnosno na gornju stranu bilo kojeg materijala koji omogućuje primerenu adheziju, a ima ravnu i konzistentnu površinu.

Vrste 3M™ DI-NOC™ folija

3M™ DI-NOC™ EX serija, za spoljne površine objekata kao npr. fasadni paneli, stubovi, vrata, table, metalni ukrasi, pružaju uglađen osećaj metala, toplinu drveta ili hladnu esenciju prirodnog kamena i čistih boja. Postavljaju se na glatke neporozne površine, kao što su aluminijum, pocinčani čelik i obojeni metal. Trajnost i otpornost na vremenske uslove i UV zračenje su glavne prednosti 3M™ DI-NOC™ EXTERIOR serije.

3M™ DI-NOC™ GLASS serija za dekorisanje i uređenje unutrašnjih staklenih površina. Postavljaju se sa unutrašnje strane staklenih zidova, polica, tabli ili staklenih površina stolova. Na površini folije je potpuno providni lepak, a staklena površina uzorku folije daje dimenzionalnu dubinu i notu luksuza.

3M™ DI-NOC™ folije za aplikacije na zidne površine, plafone, nameštaj, obloge zidova i liftova
3M™ DI-NOC™ folije za aplikacije na zidne površine, plafone, nameštaj, obloge zidova i liftova

3M™ DI-NOC™ folije za unutrašnje aplikacije na zidne površine poput rigipsa, gletovanih površina, plafona, nameštaja, obloga zidova, liftova, unutrašnjih zidnih panela, vrata, stolova i ostalog mobilijara. Unutrašnje folije dolaze i kao 3M™ DI-NOC™ AR (Abrasion Resistant) otporne na habanje usled pojačanog prometa i odlične su za površine šaltera u bankama, na kasama i prodajnim pultovima.

3M™ DI-NOC™ GLASS za dekoraciju i uređenje staklenih zidova, polica, tabli, staklenih površina stolova
3M™ DI-NOC™ GLASS za dekoraciju i uređenje staklenih zidova, polica, tabli, staklenih površina stolova

Efektnu primenu 3M™ DI-NOC™ obloge imaju i u renoviranju unutrašnjosti jahti i brodova, jer svaka jahta je pomalo nalik na dom i predstavlja okruženje prepuno emocija koje se rađa i raste s vlasnikom.

Prednosti upotrebe 3M™ DI-NOC™ folija

Renoviranje unutrašnjih i spoljnih površina je skup i zahtevan posao jer često zahteva potpuno zatvaranje objekta i pokretanje zidarskih i molerskih radova.

3M™ DI-NOC™ folije omogućuju jeftinije, brže i isplativije renoviranje i uređivanje površina u odnosu na klasične radove demontiranja i iznošenja starih elemenata, adaptacije novog prostora, kupovine i unošenja novih elemenata i njihovog montiranja.

Renoviranje 3M™ DI-NOC™ folijama zahteva manje zaposlenih, manje otpada, prašine i buke i manje zastoja. Buka i prašina posebno smetaju hotelskim gostima. 3M™ DI-NOC™ folije omogućavaju renoviranje hotela i objekata u kojima borave ljudi, bez prethodnog zatvaranja, što direktno povećava isplativost projekta, kroz ostvarenu zaradu za vreme renoviranja.

3M™ DI-NOC™ folije se odlično lepe i na kompleksne 3D zakrivljenosti.
3M™ DI-NOC™ folije se odlično lepe i na kompleksne 3D zakrivljenosti.

3M™ DI-NOC™ folije se odlično lepe i na kompleksne 3D zakrivljenosti.
3M™ DI-NOC™ materijali imaju Sertifikat o samogasivosti.

Enroll d.o.o.
Ugrinovački put 56b, 11000 Beograd
T. +381 11 414 0 818
Omladinskih brigada 90b,11070 Beograd
T. +381 11 220 9 400
facebook.com/Enroll.rs
www.enroll.rs