Stručni skup u organizaciji kompanije “Joviste” d.o.o. – 10 godina uspešnog poslovanja

Kompanija Joviste d.o.o., koja se bavi proizvodnjom i prodajom aluminijumskih i PVC prozora i vrata, privukla je našu pažnju nesvakidašnjim načinom na koji je proslavila desetogodišnjicu uspešnog poslovanja.

OČEKIVALI BISTE PROSLAVU UZ MUZIKU I DOBRU HRANU PO KOME JE NAŠA VOJVODINA POZNATA, A VLASNIK SINIŠA MIŠANOVIĆ ODLUČIO JE DA OKUPI SVOJE POSLOVNE PARTNERE I PRIJATELJE KOMPANIJE I PREZENTUJE OSNOVE REDEFINISANE STRATEGIJE, PLANOVE DALJEG RAZVOJA, A PRE SVEGA UZ PRISUSTVO EMINENTNIH STRUČNJAKA EDUKACIJU O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI PVC STOLARIJE I ZAŠTO JE ONA ZNAČAJNA.

Joviste d.o.o. - 10 godina uspešnog poslovanja
Stručni skup u organizaciji kompanije “Joviste” d.o.o.

„Desetogodišnjica poverenja naših potrošača mogla bi se definisati kao prelomni trenutak kada smo zastali, redefinisali našu misiju i viziju i krenuli na jedno sasvim novo putovanje, putovanje koje će nas odvesti na mesto gde želimo da budemo. Na sam vrh“, istakao je na samom početku vlasnik Jovista, gospodin Mišanović.

Već sam odziv na ovaj događaj, bio je pokazatelj koliko je kompanija “Joviste” uspela da dođe do ljudi iz struke i koliko je dobar ovakav vid prezentacije. Imali smo prilike ne samo da čujemo eminetne saradnike i stručnjake u oblasti prozora i vrata, već i da vidimo, na licu mesta, kako izgleda i sam proces proizvodnje.

Posle obraćanja gospodina Ljubena Hristova, predstavnika kompanije Joviste, i dobrodošlice sa njegove strane, govorili su doktor Badawi, vlasnik poliklinike Badawi, Prof. Dr. Kekanović Milan, predstavnik građevinskog fakulteta, zatim Prof. Dr. Dragan Škobalj sa fakulteta za industrijski menadžment. Oni su pričali o energetskoj efikasnosti i iz aspekta struke se osvrnuli na boljitke koje je i kompanija “Joviste” realizovala kroz način svog poslovanja na terenu. Mogli smo čuti i izlaganja predstavnika renomiranih kompanija, Žarka Đokića ispred kompanije REHAU, Stanislava Jokića iz kompanije “GU”, kao i izlaganje Ilije Muždeka, ispred SN TRADE-a. Oni su imali prilike da predstave rad svojih kompanija i da govore o, kako su sami rekli, uspešnoj saradnji upravo sa kompanijom “Joviste”.

Joviste d.o.o. vrhunski kvalitet proizvoda
Joviste d.o.o. vrhunski kvalitet proizvoda

Kompanija Joviste započela je proces profesionalizacije, jačanjem menadžmenta, izgradnjom tima, i to ne tima običnih ljudi, već kako su istakli, tima smelih, hrabrih, predanih i odvažnih ljudi. Onih koji su spremni da uče. Zato i ne čudi što su se među glavnim predavačima našli eminentni stručnjaci i poznavaoci ove tematike, a tu je i tim koji je angažovan u procesu uvođenja Integrisanog sistema menadžmenta, a sve sa ciljem izgradnje stabilnih i kontrolisanih procesa, koji će omogućiti i stabilnost kvaliteta proizvoda.

„Angažovali smo tim profesionalaca koji su nam pomogli da izradimo plan aktivnosti, uradili smo prvi biznis plan za ovu godinu, napravili novu organizaciju, primili nove kadrove, na pragu smo sertifikacije četiri sistema kvaliteta, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 i ISO 50001. Učinili smo velike korake kako bismo unapredili svoje poslovanje, a sve sa željom da naš kupac dobije vrhunski kvalitet proizvoda“.

Sve što je prethodnih godina urađeno, imalo je za cilj stvaranje čvrstih temelja za ono što ova kompanija planira da postigne u budućnosti. U 2016. godini uloženo je preko 500,000 eura u modernizaciju proizvodnje, automatizovanu liniju CAD-CAM, koja može da izbaci i do 180 otvora za 8 sati rada. Ovo nije kraj, naprotiv. Kompanija “Joviste” planira velika ulaganja i u ovoj godini koja će ići u prilog energetskoj efikasnosti i odgovoriti najnovijim dostignućima u ovoj oblasti.

Svi ovi napori svrstaće Joviste u kompaniju odanu svojoj sredini, svojim zaposlenima, što na kraju direktno utiče na stabilan odnos sa kupcima. Jer kako smo čuli na predavanju, Joviste izborom kvalitetnih repromaterijala, preventivno čuva budžet i zdravlje, a time i novac svojim klijentima. Željno očekujemo nova predavanja koja će, verujemo, biti jednako stručna i sa jasnim ciljem koji doprinosi obimnijem znanju iz oblasti koja je, barem u našoj zemlji, još uvek presedan. Zahvaljujući kompanijama kao što je “Joviste” ono će, nadamo se, postati praksa.

www.pvcstolarija.eu

JOVISTE d.o.o.
Sarajevska 44/d, 24000 Subotica
T. +381 24 530 350
F. +381 24 530 350
M. +381 64 118 3320
E. pvcjoviste@gmail.com
W. www.pvcstolarija.eu

Prethodni tekstMeđunarodna konferencija “Dan prozora” sve uticajnija
Sledeći tekst“Zavesa je pala” na Sajam o prozorima, vratima i staklu, posle dobrodošlice rekordnih 61,129 posetioca