Šta se dešava kada promenite svrhu (namenu) prozorima i vratima u Vašem domu?

Da li su visili na zidu ili su transformisani u nameštaj, svakako je evidentno da volimo ideju promene namene starih prozora i vrata za upotrebu u kući. Da li bi ste pokušali ovo kod kuće?

Udoban krevet sa vratima deo je najnovijeg Anthropologie -jevog kataloga. Da bi ste dekorisali kupatilo, Yoki kineske viseće roletne na zidu su interesantan način. Miss Pixie Vam pokazuje kako možete napraviti prave police za knjige od vrata.

Takođe, stočić za kafu je napravljen od antičkih prozora i dostupan je na linku: Craigslist DC. Olde Good Things pravi stolove od čelika i prozorskog stakla. Možete izabrati vitraž prozore od starih komada, uzetih na primer iz aviona američkog avio prevoznika American Airlines ili iz zgrade New York Times-a.

Šank za piće na otvorenom

Dodavanjem police i pocinkovanog nosača vintage vrata se pretvaraju u rustični šank za piće na otvorenom, koji će zasigurno biti pravi hit na sledećoj žurci.

Polica za knjige

Tapacirana tabla i industrijsko svetlo daće ovoj jednostavnoj ideji za za policu moderan i urbani izgled.

Postolje za Vaše uspomene

Kreirajte svetleći panel sa Vašim fotografijama pstavljajući svetiljke na kanap iza staklenih vrata.

Panel za fotografije
Slika 2 – Panel za fotografije

Mini ostava

Vintage vrata su uvek dobar izbor kao klizajuća vrata Vaše ostave.

Vrata kao mini ostava
Slika 3 – Vrata kao mini ostava

Sofa

Možete konstruisati ram sofe koristeći reciklirana vrata, a potom je obložiti jastučićima.

Sofa od vrata
Slika 4 – Sofa od vrata

Viseći sto

Velika vrata se postavljaju horizontalno uz pomoć čvrstog konopca, pri čemu dobijate savršeni sto u prirodi.
Kao čiviluk

Vrata koja su lepa mogu biti i funkcionalna, a da pri tom nemaju svoju primarnu funkciju. Mogu se ponašati kao čiviluk gde ćete odlagati svoju omiljenu odeću ili cipele koje jačešće nosite.
Vrata se mogu upotrebiti kao postolje za Vaš TV. I to klizajuće postolje.

Ugaona polica

Vrata preecite na pola I spojite ih u uglu Vaše sobe. Ofarbajte ih u neku efektnu i intezivnu boju – i dobićete jedinstvenu policu za odlaganje knjiga i sitnica.

Memo Pad od Vaših vrata

Sigurno  ostavljate poruke na frižideru, stočiću itd. sve bitne stvari koje ne smete zaboraviti da odradite?! E pa ova farbana vrata  sa tablom predstavljaju Vašmesečni calendar obaveza – baš kao što se koriste u kancelarijama, samo što je ova kućna i sa emocijom.

Memo Pad od vrata
Slika 5 – Memo Pad od vrata