FEAL – pravo rješenje za sve zahtjeve moderne arhitekture

Kroz svoje dugogodišnje prisustvo na tržištu FEAL je razvio više od 40 različitih sistema za graditeljstvo. Sistemi za prozore, vrata, fasade, ograde te sistemi za zaštitu od sunca samo su dio onoga na čemu FEAL predano radi u posljednjih nekoliko desetljeća. Razvoj sistema pratio je kretanja tržišta te nastojao odgovoriti strogim kriterijima u pogledu toplinske izolacije, zaštite od buke, zaštite od provale, vodonepropusnosti, zrakopropusnosti itd.

Zgrada muzičke akademije u Zagrebu

PROVESTI IDEJU U DJELO PONEKAD ZNA BITI PRAVI IZAZOV. ČESTO SE PORED OSNOVNIH ZAHTJEVA KOJE SVAKI SISTEM TREBA ISPUNJAVATI POJAVE I DODATNI ZAHTJEVI SPECIFIČNI SAMO ZA TAJ OBJEKT. U TAKVIM SLUČAJEVIMA KRETIVNOST ALI I TEHNIČKE MOGUĆNOSTI PROIZVOĐAČA MOGU BITI OD PRESUDNOG ZNAČAJA. POSEBNO JE TO IZRAŽENO KOD ALUMINIJSKIH FASADA. STOGA JE FEAL RAZVIO NIZ SISTEMA ALUMINIJSKIH FASADA MEĐU KOJIMA SU SISTEMI 50 FK, 60 K, 60 S, 70 E ITD.

Zgrada muzičke akademije u Zagrebu
Foto: FEAL – Skica, zgrada muzičke akademije
Zgrada muzičke akademije u Zagrebu
Foto: FEAL, Zgrada muzičke akademije u Zagrebu

Za slučajeve gdje ni standardni sistemi nisu dovoljni te je potrebno pristupiti razvoju unikatnog sistema namjenjenog samo za jedan objekt FEAL je otišao korak dalje. Unaprijeđen je proizvodni proces, osigurana je tehnička potpora, a što je najvažnije otvorena je mogućnost izrade uzorka M 1:1 te testiranje uzorka na FEAL test centru.

S godišnjim kapacitetom proizvodnje od 45000t raspoređenih na 4 preše te sa moderno opremljenom linijom za bojenje profila FEAL uspješno odgovara svim izazovima koji se pred njega stavljaju. Više od 8000 različitih profila u proizvodnom asortimanu pokazatelj su raznolikosti potreba tržišta ali i uspješnosti FEAL-a u zadovoljavanju tih potreba.

Fasada 60K

Instaliranjem preše 35 MN dobilo se ne samo na kapacitetu prešanja profila već i na širini proizvodnog asortimana. Dimenzije profila koji se mogu proizvesti na ovoj preši idu i do 20×10 mm te otvaraju nove mogućnosti korištenja profila u modernoj arhitekturi.

FEAL Fasada 60 K
Foto: FEAL Fasada 60 K

Usta preše 35MN

Profili ovih veličina mogu se koristiti i na najsloženijim i najzahtjevnijim objektima. Pravi primjer za to je novootvorni terminal zračne luke u Zagrebu.

FEAL, usta preše 35 MN
Foto: FEAL, usta preše 35 MN

Stalnim ulaganjem u nove proizvodne pogone i korištenjem najnovijih tehničkih dostignuća FEAL je omogućio svojim klijentima neograničene mogućnosti korištenja aluminijskih profila u modernoj arhitekturi te potpunu slobodu i kreativnost.

www.feal.ba

FEAL D.O.O ŠIROKI BRIJEG
Trnska cesta 146, Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
T. +387 39 704-269; 705-807; 705-636
F. +387 39 704-358
E. info@feal.ba
W. www.feal.ba

FEAL Hrvatska
Rudeška 3a, 10000 Zagreb, Hrvatska
T. +385 1 386 6222, +385 1 386 6223
E. info@feal.hr
W. www.feal.hr