Drvena stolarija – Neraskidivi deo enterijera

U sklopu planiranja uređenja prostora ne mali broj arhitekata prozore vide kao inicijalni deo opremanja.

U zavisnosti od oblika i vrste stolarije, od vrste drveta i njegove boje, može se planirati kompletan enterijer od klasičnog stilskog do modernog minimalističkog dizajna.

U cilju usklađivanja po pitanju zahteva za opremanjem unutrašnjeg prostora, prozor može biti urađen i prilagođen svakom od navedenih stilova.

Drveni prozori
Drveni prozori / foto: UNIDAS d.o.o.

Isto tako može se prilagoditi boja prozora sa bojom enterijera za svaku prostoriju što u finansijskom smislu stvara simboličnu razliku. Zato je drvena stolarija univerzalna i nezamenljiva a u isto vreme prilagodljiva svim vremenskim i estetskim zahtevima.

Drvo je vrlo zahvalno za izvođenje kombinacije sa drugim materijalima (gvožđe, aluminijum, staklo, mermer) ili kombinacije više vrsta drveta što je veliki izazov za mahere enterijera. Uz pažljivo osmišljen unutrašnji deo drvenog prozora sa drvenim lajsnama na staklu ili oblogama na zidu lepo se uklapa zavesa pa čak i venecijaner ili drveni kapci. Isto tako u sklopu prozora može da se osmisli odgovarajuća maska za radijator bojena u istoj boji kao prozor ili drugačije što bi joj dalo kontrast, a ujedno sakrilo grejno telo.

drveni prozori
U sklopu planiranja uređenja prostora ne mali broj arhitekata prozore vide kao inicijalni deo opremanja / foto: UNIDAS d.o.o.
Proizvodi firme „UNIDAS” usklađeni su sa evropskim i drugim međunarodnim standardima,
Proizvodi firme „UNIDAS” usklađeni su sa evropskim i drugim međunarodnim standardima

Unidas

UNIDAS d.o.o.
Đuje i Dragoljuba 1b, 11090 Beograd
T. +381 11 233 4699
T. +381 11 232 2888
M. +381 63 327 146
office@unidas.biz
www.unidas.co.rs

Prethodni tekstOptimizuj svoj ulaz sa pravim izborom kompaktnih rotirajućih vrata
Sledeći tekstAluprof strategija delovanja – Klimatska neutralnost je naš cilj