Harmonika klizna vrata za balkone i terase

Harmonika klizna vrata predstavljaju sistem sklopivih vrata superiornih performansi, idealan za jako velike fasadne otvore i teške konstrukcije. Vizuelno ih karakterišu uske linije vidljivog profila (širina dva susedna krilna profila 105 mm) koje pružaju neprekidan pogled na spoljašnjost, a minimalistički dizajn i mogućnost sklapanja nesvakidašnjih jedinica sa do devet krila ih čini pravim rešenjem za luksuzne stambene i komercijalne objekte.

Pored broja krila harmonika klizna vrata posebna su i po do sada neviđenim dimenzijama krila (do 4×1,5 m) koja klizaju sa donje strane pomoću specijalnih nerđajućih točkića, i nosivosti do 500 kg. Termička efikasnost Uw dostiže 1 W/m2K i značajno smanjuje troškove energije, a tu su i otpornost na vetar klase C3 i visok nivo nepropustljivosti vode.

Harmonika klizna vrata u standardnoj konstrukciji brave se sa tri šarke velike nosivosti, zaključavaju u tri ili pet tačaka za poboljšanu sigurnost, a sistem predviđa i inovativno zaključavanje srednjih otvora sa četvorostrukim zasunima. Za njih se izrađuju posebne ručice koje se lako povlače i čvrsto zatvaraju sve otvore između krila, a optimalno dihtovanje postiže se zahvaljujući zaptivkama od koekstrudiranog materijala i dobrom naleganju šarki i točkića.

U ponudi je dostupna velika raznolikost i fleksibilnost rešenja sa parnim ili neparnim brojem otvora: 9+0, 7+1, 6+3, 2+1 i druga, a vrhunac konceptualne inventivnosti bez sumnje je posebna ugaona tipologija za komercijalnu i stambenu upotrebu koja integriše spoljašnji i unutrašnji prostor. Velika raznolikost i fleksibilnost rešenja sa neparnim/parnim brojem otvora: 9+0, 7+1, 6+3, 2+1 itd.

Autor: Jelena Mitrović, diplomirani novinar

Prethodni tekstPergola u vašem dvorištu!
Sledeći tekstKlizna vrata od aluminijuma