Šta predstavlja parametarski dizajn prozora i vrata?

DWG kompatibilni softver omogućava kreiranje 3D modela i parametarskih zidova, vrata i prozora. Kineski programer je osmislio ovaj DWG alat za Cad program pod nazivom ZWCAD Architecture.

Stvoren za neposrednu produktivnost

ZWCAD Architecture je profesionalni CAD softver za arhitekte koji žele produktivnost na licu mesta. To uključuje mnoštvo sadržaja u biblioteci i alate dizajnirane specijalno za arhitektonske crteže, takve, da unapređuju proces rada, automatizuju zamornu i napornu izradu zadatka, smanjuju greške i povećavaju efikasnost.

ZWCAD alat
Slika 2 – ZWCAD alat

Karakteristike ZWCAD-a su 3D i parametarski modeli komponenti zgrade, uključujući zidove, vrata i prozore, krovove, sobe itd. Korisnicima je omogućena vizualizacija dizajna u okviru Google Earth-a.

Vizualizacija

Sistem upravljanja lejerima inteligentno i automatski postavlja predmete na odgovarajući layer (sloj), primenjuje boju i tip linije tokom kreiranja svog crteža.

Vizualizacija i simulacija
Slika 3 – Vizualizacija i simulacija

Jedan klik za generisanje vrata i prozora

Potreban je samo jedan klik za generisanje tabela vrata i prozora na crtežu, bez potrebe za ručnim rezimiranjem. Ovo je super inteligentan alat koji obezbeđuje preciznost i efikasnost.

Jedan klik za generisanje vrata i prozora
Slika 4 – Jedan klik za generisanje vrata i prozora

Specifične arhitektonske dimenzije i simboli

Dimenzije uključuju dodavanje brojeva linearnih dimenzija prozora i vrata po seriji. Takođe, omogućeno je i dodavanje simbola poput nadmorske visine, kompasa, detaljnih simbola za crtanje itd.

Inteligentni alati su sposobni da prepoznaju prostorije i dodaju vrata automatski.

ZWCAD 2017 – pokazuje koliko su  realni vaši snovi

ZWCAD 2017 u saradnji sa Render Plus Systems savršeno integriše rešenje rendovanja i bira odgovarajuće materijale i svetla koja pretvaraju svoje modele u realistične slike. Ovom verzijom programa možete simulirati i vizualizovati svoje ideje na način na loji želite. Inspiracije nikada nije bilo toliko u izobilju i nadohvat miša.

Svakako, ZWCAD je program – alatka kou svakako treba isprobati, i koja zasigurno olakšava i ubrzava procese projektovanja i dizajniranja konstrukcije i enterijera obekta.