Otvoren Sajam RENEXPO® WATER & ENERGY. U Beogradu ove godine preko 80 izlagača

Beograd je od danas do 26. aprila domaćin stručnjacima za održivi energetski razvoj i životnu sredinu. Zvanično otvaranje održano je nešto posle 11 sati, a na istom su govorile kompetentne figure od strane organizatora ovog sajma, kao i ministarstva za energetiku Republike Srbije.

RENEXPO® WATER & ENERGY, otvaranje konferencije

Otvaranje je počelo govorom gospodina Johanna Georg Roehma, koji je i CEO REECO Grupe, organizatora ovog sajma, odnosno konferencije.Kako je rekao, jako mu je drago što je Srbija, kao značajna zemlja iz ovog regiona, pokazala toliki interes za energetsku efikasnost i održivi razvoj. RECCO Group je to interesovanje ispratio i pre 5 godina odlučio da u našoj zemlji organizuje ovakve događaje. Po svemu sudeći, dodao je on, ova odluka je bila dobra jer se svake godine povećava kako broj učesnika, tako i broj onih koji su zainteresovani za ove značajne, svetske, teme. Ove godine, podsetio je, ima preko 80 izlagača, od toga je čak 60posto onih koji dolaze iz drugih zemalja.

Johann Georg Roehm, CEO REECO Group

Ispred Republike Srbije prisutnima se obratio Ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić. Na samom početku svog govora, Antić je rekao da mu je drago što su se relevantne figure iz ove sfere i ove godine pojavile na ovoj odlično organizovanoj, stručnoj konferenciji na kojoj će biti reči o tehnologijama značajnim pre svega za razvoj našeg energetskog sistema: „Zahvaljujem organizatoru REECO Group u ime javnog sektora jer svake godine rezultat ovog događaja su novi kontakti i inovacije iz oblasti životne sredine“. Naravno, resorni ministar se zahvalio i državama-gostima koje su dale svoj doprinos da se jedna ovakva konferencija održi. Koliko se broj učesnika iz godine u godinu povećava govori i šala koju je Antić uputio prisutnima i rekao da je prostor mali i da će uskoro morati da bude „povećan“. Ovo povećanje uporedio je sa odlukom Republike Srbije da iz Ministarstva poljoprivrede, zbog značaja teme, organizuje posebno ministarstvo koje će biti zaduženo samo za zaštitu životne sredine. Osvrnuo se na svoju posetu Berlinu i Sofiji i prisustvu Srbije na konferencijama o energetici i održivoj energiji i rekao da Evropa puno ulaže da se ove teme razrade i da se postave novi, jasni ciljevi u ovoj oblasti.

Aleksandar Antić, Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije

RENEXPO® WATER & ENERGY, najveći internacionalni sajam i konferencijski program u regionu o održivom energetskom razvoju, energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i otpadom i e-mobilnosti održaće se po peti put u Beogradu od 24. do 26. aprila.

Redakcija časopisa „Prozori&Vrata“ podržava svojim prisustvom ovaj sajam

Naša redakcija jedan je od medijskih partnera ovog događaja, nalazimo se na štandu J20. Vidimo se.