Rekli ste o nama: Prof. dr Dragan Škobalj

Pored naših dugogodišnjih klijenata, izuzetno se ponosimo što sve ove godine imamo privilegiju da radimo i sa prof. dr Draganom Škobaljom koji iz broja u broj uveliko doprinosi edukaciji naših čitalaca, ali i nas samih. Prof. dr Dragan Škobalj je sa nama od samog početka, stoga, njegovo mišljenje o našem radu i razvoju je izrazito bitno.

Prenosimo odgovore u celosti, bez bilo kakve korekture ili ulepšavanja bilo čije izjave.

10 godina časopisa „Prozori+Vrata“

  1. Ove godine slavimo deset godina rada, što nije mali jubilej. Vi nas podržavate od samog početka. Zašto smatrate da je saradnja sa našom medijskom kućom važna za Vašu kompaniju?
  2. Kako Vam izgleda naš razvoj, konstantne promene i redizajn, što časopisa tako i portala na svakih nekoliko godina?
  3. Šta je ono što časopis „Prozori+Vrata“, razlikuje od sličnih građevinskih časopisa, pa nam poverenje, trenutno, ukazuje preko 50 brendova?
  4. Znate da smo pre više od šest godina pokrenuli izdanje na hrvatskom jeziku koje sa dosta uspeha izlazi u Zagrebu. Šta je po Vama ključan faktor našeg rasta i razvoja?
  5. Da li biste mogli, iz svog ugla, da nam date neku sugestiju – Na koji način bi mogli da unapredimo naše usluge koje bi Vama još više olakšale pristup ciljnoj grupi.

Prof. dr Dragan Škobalj

rekli ste o nama
Foto: prof. dr Dragan Škobalj

Koristim priliku da čestitam deset godina postojanja časopisa „Prozori+Vrata”. Zajedno sa glavnim urednikom sam delimično učestvovao u osposobljavanju izlaženja ovog cenjenog časopisa. Postavlja se pitanje zašto je formiran ovaj časopis?

Na našem tržištu, kao i na tržištu bivše Jugoslavije nije bilo adekvatnog časopisa koji je bio inkorporiran u industriju vrata i prozora. Isti je odigrao značajnu ulogu u edukaciji proizvođača kao i kupaca.

U zadnjih dvadeset godina je došlo do intenzivnog razvoja fasadnih prozora. Inicijator razvoja je bila Nemačka u cilju racionalnog upravljanja energijom. Već tada se osetio hroničan nedostatak energije a i cene energije su rasle. U ovom časopisu koji je prevashodno namenjen stručnim licima koji rade u industriji prozora i vrata, obezbeđeno je obraćanje javnosti.

Oni su u mogućnosti da svoje klijente i širu društvenu zajednicu informišu o svom radu i svojim dostignućima. Časopis prati savremeni trend razvoja a posebno standardizaciju u EU, koja za nas može biti veliko tržište.

To je razlog da je časopis našao svoje mesto u jednoj zemlji EU, Hrvatskoj. Mali je broj časopisa koji na originalan i jednostavan način informiše svoje potencijalne klijente. Časopis je kombinacija stručnog i komercijalnog pristupa, i to je razlog zašto je rado prihvaćen, čitan na našim terenima.

Pre par meseci je izvršen redizajn i veoma je jednostavno „rukovati” časopisom. Grafički prikazi su veoma kvalitetni, prate tekst i omogućavaju čitaocu da „doživi” kompletnu problematiku.

Nadam se da će časopis „Prozori+Vrata” zauzeti mesto i u drugim zemljama bivše Jugoslavije. Potrebno je i dalje insistirati na saradnji sa inženjerima i tehničarima iz privrede i napraviti saradnju sa fakultetima kako bi časopis isporučio što veći broj kvalitetnih informacija.

Ovom problematikom se bavim preko trideset godina, kako teoretski, tako i praktično i mislim da je časopis „Prozori+Vrata” putokaz u budućnost.

Mnogo se zahvaljujemo profesoru dr Škobalju na ukazanom poverenju, kao i na istaknutom komentaru. Potrudićemo se da nastavimo sa našim radom na način kao i do sada, obezbeđujući kvalitet kroz svakodnevni trud i novine.

Čitamo se i dalje!